Paklydėlis iš Pietų Korėjos su motociklu pasiekė Kauną | Kas vyksta Kaune

Paklydėlis iš Pietų Korėjos su motociklu pasiekė Kauną

R. Tenio nuotr.

„O, I have an amazing story“ (Aš galiu jums papasakoti neįtikėtiną istoriją), vos išgirdęs, kad kalbasi su portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistu išsišiepė klajūnas iš Pietų Korėjos. Vaikinas su savo motociklu jau sukorė kiek daugiau nei 24 tūkst. kilometrų, o ketvirtadienį svečiavosi Kaune.

Vaikinas vardu Jo, yra kilęs iš Pietų Korėjos, tačiau iki kelionės jis gyveno Rusijoje, Vladivastoko mieste. Būtent ten vaikinas pradėjo savo kelionę ir per Sibirą, Mongoliją, Kazakstaną, Gruziją, Turkiją, Bulgariją, Graikiją, Italiją, Slovėniją, Vengriją, Čekiją ir Lenkiją Jo atvyko į Lietuvą. Kaune jis nusprendė praleisti tik vieną dieną.

„Iš tikro, aš kelionę pradėjau neturėdamas jokių planų, draugų, pas kuriuos galėčiau apsistoti. Tiesiog norėjau pamatyti žymias vietas, miestus. Kartais susirandu draugų, kurie pakviečia mane apsistoti pas juos, kartais tenka miegoti ir gatvėse, ant suoliukų. Taip pat būna, jog įsikuriu ir stovyklavietėse kažkur miškuose“, – apie kelionę plačiau pasakojo Jo.

„Čia dar visai ramu, šilta. Naktimis Sibire galima išeiti iš proto. Ypač apie vidurnaktį. Tiesa, meškų neteko matyti,“ – besijuokdamas pridėjo jis.

Vaikinas iš Pietų Korėjos teigia, jog ilgai miestuose neužsibūna, dabar jo kelionės tikslas Šiaurės kyšulys Norvegijoje, iki kurio jam liko įveikti dar 2500 km, tad reikėtų paskubėti.

Visa ši vaikino kelionė įveikta su nauju 2016 metais pagamintu motociklu, kurį jis nusipirko būtent šiai kelionei.

Paklaustas, kada planuoja grįžti namo, Jo iš karto atsakė, jog tokių planų neturi – dabartinis jo tikslas – pamatyti visą Europą, galbūt sutikti kokį nors gerą žmogų, kuris galėtų remti jo tolimesnes keliones į Afriką ar kitus kontinentus.

Vaikinas Laisvės alėjos praeivių žvilgsnius traukė grodamas su tradiciniu Pietų Korėjos muzikos instrumentu Hegumu, kuris pasižymi rytietiškais tonais, tačiau nedaug kas žino, jog šį instrumentą galima panaudoti ir kaip lanką šaudymui. Būtent todėl su savimi dėkle Jo visad nešiojasi keletą strėlių.

Pasirodo, jog vienas iš pirmųjų vaikino kelionės tikslų buvo susitikti savo dievaitį L. Kassai iš Vengrijos, kuris yra profesionalus lankininkas ir amato puoselėtojas. Jo savo svajonę įvykdyti pavyko – jis džiaugėsi, jog turėjo galimybę jodinėti ir šaudyti petys į petį su viena iš savo srities legendų.

Peržiūrėti Jo kelionės nuotraukas ir pamatyti vaikino įspūdžius galite paspaudę čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA