Kauniečių grasinimai dėl smarvės: bus viskas užblokuota | Kas vyksta Kaune

Kauniečių grasinimai dėl smarvės: bus viskas užblokuota

R. Tenio nuotr.

Daugiau, nei 350 parašų gyventojų, patiriančių neigiamą poveikį dėl Kauno regioninio atliekų tvarkymo centro mechaninio biologinio apdorojimo (MBA) gamyklos keliamos taršos. Daugiau nei valanda įtemptų diskusijų apie patiriamos smarvės priežastis, pasekmes ir sprendimo būdus. Tai – tik keletas akimirkų iš ketvirtadienio vakarą vykusio Ramučių bendruomenės organizuoto susitikimo.

Su Europos Sąjungos fondų lėšų pagalba pastatytas ir sausio mėnesį atidarytas mechaninio biologinio komunalinių atliekų apdorojimo įrenginių centras miestiečiams žadėjo ateitį su našesniu atliekų tvarkymo procesu ir didesne švara.

Tačiau istorija pasikreipė kita linkme – praėjus kiek daugiau nei pusei metų nuo centro atidarymo Ramučių gyventojai, gyvenantys vos 2 kilometrų atstumu nuo atliekų tvarkymo centro, kenčia nemalonų pūvančių atliekų tvaiką ir dėl jo kaltina ne ką kitą, o Kauno MBA direktorių Kęstutį Balčiūną.

Ketvirtadienį Ramučių kultūros centre vykusiame susitikime jie ne tik reiškė savo kaltinimus vadovui, bet ir žadėjo, jog greitai nepašalinus problemos rinksis protestuoti prie pačios įmonės. „Sekantis kartas bus, visos mašinos stovės prie jūsų gamyklos. Bus viskas užblokuota“, – sakė vienas Ramučių gyventojas, kuriam susirinkusieji pritarė karštais plojimais.

Tuo tarpu K. Balčiūnas susirinkusiuosius bandė raminti teiginiais, jog visais būdais ieško situacijos sprendimo. Tačiau gyventojų išprovokuotas prasitarė, kad jei tik tai išspręstų situaciją – nupirktų visiems Ramučių gyventojams dujokaukes, o jeigu žmonėms smirda… jie neprivalo uostyti.

Plačiau apie tai, ką gyventojams pavyko susitarti su valdžios atstovais, skaitykite portale „Kas vyksta Kaune“ jau šį savaitgalį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA