Prie Kauno „Žalgirio“ prisijungė A. Kavaliauskas | Kas vyksta Kaune

Prie Kauno „Žalgirio“ prisijungė A. Kavaliauskas

R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgiris“ baigė artėjančio sezono komandos komplektavimo darbus. Paskutiniuoju žalgiriečių naujoku tapo vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas. Su Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nariu pasirašyta nauja dvejų metų sutartis.

„Baigdami komandos komplektaciją ieškojome dar vieno aukštaūgio. Negalėjome nepasinaudoti proga pasirašyti sutarties su Lietuvos rinktinės nariu. Svarbus faktorius, kad radome vidurio puolėją, kuris yra lietuvis, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Žiūrime ir į priekį – tai palengvins mūsų gyvenimą ateinančią vasarą, kai galbūt būtų reikėję vėl iš naujo ieškoti dviejų užsieniečių vidurio puolėjų. Norime stabilumo. Kiekvienoje grandyje turėti pajėgų lietuvį krepšininką yra privalumas.“

A.Kavaliauskas praėjusį sezoną žaidė Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoje ir rungtyniaudamas Europos taurės varžybose per rungtynes pelnydavo po 10,3 taško ir atkovodavo po 5,9 kamuolio. „Žalgirio“ radare vidurio puolėjas buvo ir po sėkmingo 2014-2015 m. sezono.

„Žalgiris“ susidomėjimą manimi rodė tiek praėjusią vasarą, tiek dabar. Klubo organizacija yra aukščiausio lygio. Toks susidomėjimas negali nežavėti, kad ir už kokią komandą bežaistum. Tai – Eurolygos komanda, turinti aiškią viziją ir aš noriu būti jos dalimi. Kiekvieno sportininko svajonė yra žaisti aukščiausio lygio komandoje“, – prisijungdamas prie „Žalgirio“ teigė A.Kavaliauskas.

Pasirodžius gandams apie A.Kavaliausko persikėlimą į „Žalgirį“, viešojoje erdvėje buvo prisiminti praėjusį sezoną A.Kavaliausko ištarti žodžiai apie ištikimybę Vilniaus komandai.

„Taip, praėjusiais metais A.Kavaliausko frazė buvo iškomunikuota visais kanalais ir pasiekė visų mūsų gerbėjų ausis. Tačiau esame tikri, kad tai buvo nepamatuotas Antano pasakymas. Jis nėra buvęs mūsų sistemoje ir nežino, kad mes esame visos Lietuvos komanda. Tikimės, kad savo žaidimu Antanas užkariaus „Žalgirio“ gerbėjų širdis“, – sakė P.Motiejūnas.

Jam antrino ir pats A.Kavaliauskas, teigęs, kad tai frazei buvo suteikta per daug dėmesio.

„Kalbant apie mano anksčiau pasakytus žodžius, tuo metu atrodė, kad pasirašiau savo gyvenimo kontraktą. Esu vilnietis, todėl sutikau būti komandos kapitonu, tačiau niekada neturėjau minties įžeisti kitos komandos ar jos gerbėjų. Tiesiog iš vienos frazės buvo išpūstas didžiulis burbulas. Atsiprašau „Žalgirio“ gerbėjų už šį nesusipratimą. Tą savo karjeros puslapį noriu kuo greičiau uždaryti ir žvelgti tik į priekį. Mums prieš akis – daug įdomių kovų“, – kalbėjo A.Kavaliauskas.

Jis tikino jau laukiąs artėjančio sezono. Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama treniruočių stovykla prasidės šį savaitgalį, tačiau olimpinėse žaidynėse rungtyniavusiems krepšininkams prie komandos prisijungti bus leista šiek tiek vėliau.

„Su Pauliumi Jankūnu, Robertu Javtoku, Renaldu Seibučiu esame puikūs draugai, todėl prisijungti prie žalgiriečių man nebus sunku. Tikiu, kad greitai įsiliesiu į komandą. Stengsiuosi savo žaidimu ir atsidavimu komandai įrodyti, kad galiu būti tikras žalgirietis“, – teigė 44-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais „Žalgiryje“ vilkėsiantis vidurio puolėjas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA