Kaune viešėję moksleiviai iš Kinijos – anglų kalbos mokėsi pirkdami ledus | Kas vyksta Kaune

Kaune viešėję moksleiviai iš Kinijos – anglų kalbos mokėsi pirkdami ledus

KTU nuotr.

Keturi kinų moksleiviai iš Šenženio miesto Kinijoje dvi savaites šią vasarą praleido Kauno technologijos universitete (KTU) – mokėsi fizikos ir anglų kalbos, kūrė svajonių namus kompiuterine 3D programa, mokėsi šokio ir piešimo.

[galerija kiek=”4″]

Tai – pirmoji tokia vasaros mokykla universitete, ateityje planuojama kviesti daugiau vaikų iš įvairių pasaulio šalių.

Pagrindinė šios vasaros mokyklos iniciatorė Xue Lei, dirbanti Lietuvoje, ir Zhijie Zhong, įmonės „Shang Le Edu Ltd Co“. atstovas. 2016-ųjų pradžioje jie sugalvojo tokios stovyklos koncepciją, kuri paskatintų kultūrinius ryšius tarp Kinijos ir Lietuvos. Taip buvo įkurta „Europos kultūros vasaros mokykla“, kurios pagrindine užsiėmimų vieta tapo universitetas Kaune. Keturi moksleiviai, besidomintys Europos kultūra, iš Kinijos nusprendė atvykti į Lietuvą ir iš arti susipažinti su šalimi bei įgyti naujų įgūdžių ir žinių.

„Pagrindinis vaikų vizito į Lietuvą tikslas – pagilinti šnekamosios anglų kalbos žinias, susipažindinti su Lietuva, jos kultūra, skirtingais regionais, žmonėmis. Tokios patirtys ugdo pasitikėjimą savimi, savarankiškumą ir komunikacinius įgūdžius bei, svarbiausia, leidžia jaunajai Kinijos kartai pažinti ir patirti Lietuvą patiems“, – teigė Xue Lei.

Anglų kalbos pamokos perkant ledus

Vasaros mokyklos metu svečių dienos prasidėdavo KTU tarptautinių programų koordinatorės Monikos Veličkaitės anglų kalbos pamokose netradicinėse erdvėse. Pasak Monikos, kuri turi mokytojavimo patirties, pamokos, vykstančios už klasės sienų yra daug efektyvesnės.

„Taip vaikai bendrauja su aplinka, išmoksta naudoti anglų kalbą kontekste, ir yra priversti klausti klausimų. Pavyzdžiui, vieną karštą dieną pirkome ledus – tai buvo proga vaikams išmokti ledų skonių pavadinimus“, – sakė M. Veličkaitė.

Popietėmis jaunieji studentai dalyvaudavo įvairiose veiklose: piešimo, šokio, kompiuterinio 3D modeliavimo, fizikos. 

Šiandien moksleiviai – rytoj potencialūs studentai

Universiteto dėstytojams ši vasaros mokykla taip pat buvo nauja patirtis: nepaisant kalbos barjero, kultūrinių skirtumų, kinų vaikai yra tokie pat žingeidūs, aktyvūs kaip ir lietuviai. Ypač didelio svečių susidomėjimo sulaukė kompiuterinio 3D modeliavimo užsiėmimai, kuriuos jiems vedė KTU Statybos ir architektūros fakulteto atstovė Neringa Urbanė, o kai kas net nusprendė ateityje studijuoti architektūrą.

Visgi moksleivius iš Kinijos labiausiai sužavėjo sportinės veiklos kartu su bendraamžiais lietuviais universiteto sporto centre. Vaikai žaidė futbolo rungtynes prieš VšĮ „Hope for Football“ komandą, o Universitete studijuojantis pakistanietis Muhammadas Rohanas mokė moksleivius žaisti kriketą.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA