Po reido Kaune nuo baudų nepavyko išsisukti niekam (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Po reido Kaune nuo baudų nepavyko išsisukti niekam (atnaujinta)

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio popietę vykusioje Kauno kelių policijos surengtoje prevencinėje priemonėje pareigūnai tikrino, ar vairuotojai laikosi draudimų sukti į kairę, kai tai draudžia horizontalus kelio ženklinimas ir ženklai.

Rugpjūčio mėnuo kelių chuliganams ramus nebuvo – mėnesio pradžioje pareigūnai baudė vairuotojus kertančius ištisinę liniją, o praėjusią savaitę ieškojo pažeidėjų, kurie mėgsta palikti automobilius neįgaliesiems skirtose vietose.

Šįkart į reidą išsiruošė 2 ekipažai, kurie užėmė pozicijas Savanorių prospekte ir laukė KET pažeidėjų. Per pusantros valandos pareigūnams pavyko užfiksuoti, kaip 3 automobiliai atliko posūkį į kairę draudžiamoje vietoje, o dar vienas vairuotojas kirto dvigubą ištisinę liniją. Taip pat įkliuvo ir 2 pažeidėjai, kurie būdami už vairo naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis.

Vairuotojų, kurie buvo pagauti vykdantys nusižengimą kelių eismo taisyklėms laukė piniginė bauda nuo 26 iki 86 eurų, tačiau ne visi pažeidėjai turėjo paploninti piniginę.

Reido metu pareigūnai sustabdė neleistinoje vietoje į kairę sukusį „Chrysler“ markės automobilį, tačiau baudos įvykio vietoje jo vairuotojui pavyko išvengti. Kelių policininkai detaliai situacijos neaiškino, tačiau užsiminė, jog automobilį vairavęs asmuo yra aukštas pareigūnas ir kad jo bausti negali. Paaiškėjo, kad tai Kauno apygardos prokuroras.

„Visi yra lygūs prieš įstatymą. Prokurorams nėra taikomi jokie imunitetai. Jei kuris pažeidė Kelių eismo taisykles, turi atsakyti. Pasiaiškinsime šią situaciją“, – paklaustas, kaip vertina tai, jog jo vadovaujamos prokuratūros prokuroras galimai neteisėtai išvengė baudos, portalui 15min.lt komentavo Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Paviešinus šį atvejį, Kauno apskrities policijos viršininkas planuoja šį įvykį išsiaiškinti.

„Jūsų minima situacija man nėra žinoma. Todėl pavedžiau Kelių policijos valdybos viršininkui D. Česnauskui patikrinti visas aplinkybes ir informuoti mane, – Kauno apskr. VPK viršininkas Darius Žukauskas.

PAPILDYTA 21:13

„Kaip mane informavo Kelių policijos valdybos viršininkas D. Česnauskas, viešojoje erdvėje pasirodžiusi informacija nėra tiksli. Dėl padaryto KET pažeidimo, asmeniui, vairavusiam automobilį „Chrysler“, surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 124(1) str. 2 d. su administraciniu nurodymu. Iki rugsėjo 8 d. asmuo turi sumokėti 14 eurų baudą. Dėkoju, kad esate neabejingi ir informuojate apie galimai daromus teisės pažeidimus“, – Kauno apskr. VPK viršininkas D. Žukauskas.

Vieta pasirinkta ne veltui

Pareigūnų teigimu, Savanorių prospekto ir Birželio 23-iosios gatvių sankryžą, kurioje buvo vykdoma priežiūra jie pasirinko ne veltui – buvo sulaukta gyventojų skundų, jog vairuotojai nepaiso draudimo sukti į kairę ir atlieka nelegalų manevrą.

Tiesa, pasak reide dalyvavusių policininkų, dabartinė situacija yra daug geresnė nei buvo anksčiau, kai tik buvo uždrausta vairuotojams važiuojantiems Birželio 23-iosios gatve sukti į Savanorių prospektą.

„Dažniausiai vairuotojai po pakeitimų [sankryžose] važiuoja iš įpročio. Po to tik pastebi, jog buvo pakeisti ženklai arba ženklinimas“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo pareigūnai.

Taip pat šioje priemone savo „debiutą“ atliko ir naujasis nežymėtas policijos automobilis „Škoda Oktavia“ su pažangiu greičio radaru.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA