Kačerginėje duris atvėrė pirmasis viešbutis | Kas vyksta Kaune

Kačerginėje duris atvėrė pirmasis viešbutis

KRS.lt nuotr.

Kauno rajone, Kačerginės miestelio centre, šalia populiarios dviračių trasos, atidarytas trijų žvaigždučių kategorijos viešbutis „Kankorėžis“.

Taip verslininkai reaguoja į Kauno rajono savivaldybės planus sukurti patrauklią kurortinę zoną, kurią sudarytų Kulautuva, Kačerginė ir dalis Zapyškio miestelio.

Kačerginės seniūnijoje gyvena vos keli šimtai gyventojų, tačiau Nemuno slėnyje įsikūręs miestelis traukia turistus įdomia istorija, prieškario medinėmis vilomis, gražiais pušynais ir gaiviu oru. Motociklininkus ir automobilių sporto mėgėjus vilioja netoli esanti „Nacionalinio žiedo“ trasa, kurią ėmėsi gaivinti Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybės bei Kūno kultūros ir sporto departamentas.

„Kankorėžio“ savininkas Stanislovas Pranckūnas pasakojo, kad nedidelis viešbutis yra vienas iš šeimos verslų. Šalia jo veikia parduotuvė, į kurią daugiausia užsuka dviratininkai. Viešbutyje įrengti jaukūs ir erdvūs kambariai, yra lauko terasa, pavėsinė, 18 vietų konferencijų ir pobūvių salė.

Nuo viešbučio iki Nemuno prieplaukos – vos keli šimtai žingsnių.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pasidžiaugė nauju turizmo infrastruktūros objektu ir įteikė „Kankorėžio“ šeimininkui Kauno rajono garbės ženklą.

Merą taip pat džiugina atgyjantis medinis Kačerginės paveldas. Prieškario metais Lietuvos kariuomenės brigados generolo Prano Vaiciuškos vilą baigia atnaujinti verslininkas Algirdas Pukis, o inžinieriaus Viktoro Reklaičio vilą – Kauno rajono savivaldybė.

Kačerginė iki Antrojo pasaulinio karo buvo unikalus priemiesčio kurortas, kuriame namus statėsi daug garsių to meto visuomenės veikėjų, politikų, menininkų. Čia gyveno ir kūrė Pranas Mašiotas, Vincas Mykolaitis Putinas, Jonas Biliūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA