Lauko kinas prie Kauno pilies kviečia į išskirtinio filmo peržiūrą | Kas vyksta Kaune

Lauko kinas prie Kauno pilies kviečia į išskirtinio filmo peržiūrą

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Šį ketvirtadienį Kauno kino centro „Romuva“ organizuojamame „Lauko kine“ vyks išskirtinė filmo „Cukraus bliuzas“ peržiūra, į kurią kviečia žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“.

Filmas „Cukraus bliuzas“ buvo pristatytas praėjusių metų festivalyje ir sulaukė didžiulio publikos susidomėjimo. Režisierei Andreai Culkovai diagnozuojamas nėščiųjų diabetas, tad nenorėdama pakenkti vaisiui ji privalo išvengti bet kokios formos rafinuoto cukraus. Tačiau ši užduotis greitai pasirodo neįveikiama, nes šiais laikais cukraus yra visur. Nuo pačios režisierės stalo prasidėję ieškojimai tampa penkerius metus trukusiu pasaulinės cukraus industrijos tyrimu. Tragikomiška, energinga ir emocionali istorija yra ir informatyvi, ir įkvepianti. Filmas siekia išlaisvinti žiūrovus nuo cukraus bliuzo!

Po atviru dangumi demonstruoti būtent šį festivalio filmą pasirinkta norint atkreipti dėmesį, kad daugelis žmogaus teisių dokumentinių filmų problemų yra žymiau arčiau mūsų pačių nei mes galėtume įsivaizduoti iš pirmo žvilgsnio. „Tikimės, jog filmo peržiūra ne tik paskatins susimąstyti apie kasdien vartojamą dietą ir jos poveikį sveikatai, bet taip pat sukels susidomėjimą ir ateinančio festivalio filmais.“ – teigė festivalio organizatorius Justinas Vancevičius.

Jau dešimtus metus vykstantis festivalis „Nepatogus kinas“ atrenka svarbiausiuose kino festivaliuose visame pasaulyje apdovanojimus pelniusius dokumentinius filmus. Šiais metais visoje Lietuvoje vyksiantis vienas didžiausių Baltijos šalyse dokumentinio kino renginių žiūrovams siūlo išskirtinės programas, sudarytas iš aštrias socialines problemas nagrinėjančių filmų. Dešimtas festivalis ypatingą dėmesį skirs daug diskusijų keliančiai pabėgelių tematikai. Festivalio partneriai – Jordanijoje rengiamas žmogaus teisių kino festivalis „Karama“ – pristatys filmus, pasakojančius Vidurio Rytų šalių istorijas. O retrospektyva „Holokaustas: atmintis ekrane“ kalbės apie Lietuvai itin skaudžią temą.

Kinas po atvirumi dangumi – dovana kauniečiams

„Lauko kinas“ – tai nemokami kino seansai po atvirumi dangumi prie Kauno pilies, vykstantys kiekvieną ketvirtadienį 21:30 val. liepos 28 – rugsėjo 8 dienomis. Kiekviename „Lauko kino“ seanse prisistato vis kitas Kaune viešėsiantis kino festivalis, taip siekiant kauniečius labiau supažindinti su įvairiais kino festivaliais ir įvykiais. „Lauko kino“ programoje, artėjančioje į pabaigą, dar sulauksite „Kino pavasario“ filmo „Viskas dėl šou“ (rež. B. Erlingson) ir naujo kino festivalio „Eks Fest“ atidarymo filmo „Valhalla“ (rež. B. Sturgulewski). Filmai demonstruojami originalo kalba su lietuviškais subtitrais. Savo patogumui ankytojai kviečiami atsinešti savo kėdutes ar pledukus bei pasirūpinti šiltais rūbais, termosu arbatos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA