Po ilgos pertraukos viešumoje pasirodęs V.Matijošaitis panemuniečiams laimėti nepadėjo | Kas vyksta Kaune

Po ilgos pertraukos viešumoje pasirodęs V.Matijošaitis panemuniečiams laimėti nepadėjo

I.Gaižausko nuotr.

Sekmadienį, rugpjūčio 21 dieną, vyko fantastiškas emocijas kauniečiams dovanojusios ir jau tradicinėmis tapusios futbolo varžybos, kuriose susikovė Lietuvos pramogų ir futbolo pasaulio žvaigždžių komanda „Prelegentai“ ir vieninga Kauno Panemunės, Vičiūnų ir Rokų mikrorajonų gyventojų komanda.

Išsiaiškinti, kas šį kartą pasiruošimo namų darbus atliko geriau, ryžtingai siekė abi komandos. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiu rezultatu 2:2. Nugalėtojus išaiškinti prireikė baudinių serijos. Šį kartą baudinių serijoje fortūna nusišypsojo „Prelegentai“ futbolo komandai, kuri rezultatu 7:6 šventė pergalę. Šios varžybos ypač svarbios buvo „Prelegentams“, nes po praėjusių metų skaudaus pralaimėjimo komandos narys Linas Zareckas-Choras pažadėjo, jog artimiausiose varžybose pergalių serija bus persverta jų naudai.

Varžybų eiga iš tiesų neleido nuobodžiauti žiūrovams. Pirmajame kėlinyje abi komandos pelnė po įvartį. Po įvartį komandos įmušė ir antrajame kėlinyje. Nors aikštelėje tvyrojo įtampa, tačiau geros nuotaikos nestokojo nei viena komanda.

„Šiemet žinojome, kad prelegentų komanda sieks revanšo. Tai žinodami neleidome varžovams laisvai jaustis aikštėje. Gaila, kad sėkmė šį kartą buvo šou žvaigždžių pusėje“, – emocijomis dalinosi po rungtynių vietinių gyventojų komandos nariai.

„Šios varžybos mūsų komandai jau tapo tradicinės vasaros varžybos. O varžybų istorija susiklostė taip, kad viena komanda laimėdavo vienais metais, kita kitais. Todėl labai norėjome išlaikyti šią tradiciją ir išsivežti pergalę. Sunkiai, tačiau tai ir pavyko mums padaryti, – mintimis dalinosi komandos „Prelegentai“ narys Linas Zareckas-Choras.

Šv. Roko šventės metu Panemunėje žaisti futbolą – tai jau daugiau kaip 40 metų trunkanti kauniečių tradicija. Tad ja džiaugėsi aplinkiniai gyventojai, miesto svečiai ir patys organizatoriai.

„Labai smagu matyti, kuomet Šv. Roko futbolo varžybos būna atkaklios ir visi žiūrovai gali džiaugtis gražiu reginiu. Šiemet būtent tokias varžybas ir turėjome. Žinoma norisi, kad visuomet laimėtų sava komanda, tačiau šiose varžybose nugalėtojai yra visi dalyviai ir žiūrovai, kurie sugeba užsikrėsti gera šventės nuotaika“, – mintimis apie šventę dalinosi visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ direktorius Andrius Palionis.

Renginyje taip pat pasirodė ir ilgai viešumoje dėl ligos nematytas miesto meras Visvaldas Matijošaitis, atėjęs palaikyti savo rajono komandos. Dar kurį laiką V.Matijošaitis pagal medikų rekomendacijas nedirbs ir į miesto vadovo kėdę grįš po dviejų savaičių.

Praėjusių metų varžybų statistika:

2012 m. „Panemunė“ 5:5 „Prelegentai“
2013 m. „Panemunė“ 5:1 „Prelegentai“
2014 m. „Panemunė“ 3:5 „Prelegentai“
2015 m. „Panemunė“ 4:1 „Prelegentai“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA