Karmėlavos miestelio šventėje linksminosi ir J.Mačiulis | Kas vyksta Kaune

Karmėlavos miestelio šventėje linksminosi ir J.Mačiulis

Organizatorių nuotr.

Šeštadienį nugriaudėjusi Karmėlavos miestelio šventė viliojo ne tik karmėlaviškius, bet ir Kauno gyventojus. Pavienius smalsuolius ir šeimas domino lėktuvai, karinė technika, įdomūs žmonės ir unikali programa.

Pirmoje dienos pusėje į atvirų durų dieną pakvietė Karmėlavos oro uosto direktorius Bruno Kasparas.

Šventės dalyviai galėjo susipažinti su oro uosto darbu, stebėti kylančius ir besileidžiančius lėktuvus beveik nuo pakilimo tako, iš arti apžiūrėti ar paliesti Lietuvos kariuomenės lėktuvus, sraigtasparnius.

Dangų raižė šiuo metu Baltijos šalių oro erdvėje patruliuojantys Portugalijos naikintuvai F-16. Lietuvos kariuomenės oro pajėgos į Karmėlavą atskraidino sraigtasparnius AS365N3+ „Dauphin“ ir „Mi-8“, taip pat transporto lėktuvą C-27J „Spartan“. Motorizuota pėstininkų brigada „Geležinis vilkas“ ir karo policija pristatė ginkluotę.

Antroje dienos pusėje šventė persikėlė į Balio Buračo gimnazijos stadioną. Čia vyko krepšinio 3×3 varžybos, kurių nugalėtojus pasveikinti atvyko Lietuvos krepšinio rinktinės puolėjas Jonas Mačiulis. Jo tėtis, Kauno rajono savivaldybės tarybos narys Jonas Mačiulis, taip pat aktyviai prisidėjo rengiant miestelio šventę.

Netrukus Mačiulių šeimyną apspito gausūs gerbėjai, kuriems norėjosi nusifotografuoti su krepšinio žvaigžde.

Ne ką mažesnio dėmesio susilaukė ir Karmėlavoje gyvenantys Jonas bei Viktorija Rusinai, į šventę atstūmę trivietį vežimėlį, kuriame sūpavosi vienerių metų Jonas, Joris ir Aronas.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas tvirtino, kad rūpestinga, darbšti ir tvarkinga Rusinų šeima yra puikus pavyzdys visoms jaunoms Lietuvos šeimoms.

Aktyviais Karmėlavos bendruomenės nariais džiaugėsi seniūnė Violeta Armolaitienė ir klebonas Virginijus Veprauskas. Aurelijai Makūnienei buvo dėkota už jos vadovaujamo labdaros fondo paramą talentingiems vaikams, o seimo narei Ramintai Popovienei – už dėmesį socialinėms problemoms.

Vakare į sceną pakilo atlikėjas Vytautas Šiškauskas, o šventę užbaigė fejerverkai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA