Prekybos centrais pasipiktinęs kaunietis: gal jie pradės mus gerbti ir baigs erzinti? | Kas vyksta Kaune

Prekybos centrais pasipiktinęs kaunietis: gal jie pradės mus gerbti ir baigs erzinti?

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Kaunietis Tomas nusprendė netylėti ir pasidalinti savo idėja, kaip prekybos centrų administraciją priversti gerbti parduotuvių klientus.

„Pastaruoju metu LIDL atkeliavus į Lietuvą nepaliauja stebinti iki šiol lyderiavusių prekybos tinklų elgesys. Nepaisant to, kad viešojoje erdvėje tiek Maxima tiek Iki atstovai energingai neigia jog naujojo rinkos žaidėjo atsiradimas Lietuvoje jiems nepadarė jokios įtakos, na nebent vietomis iki 5 procentų pamažino pardavimus, tačiau tai pasak jų gali įtakoti ir kasmetinis sezoniškumas. Tačiau kainų akcijų ženklus pagyvėjimas ir reklamos padaugėjimas man kaip eiliniam pirkėjui leidžia galvoti visai ką kita. Bet šį kartą ne apie tai.

Jau kuris laikas tiek mane tiek daugelį kitų pirkėjų erzina akivaizdus nesiskaitymas su prekybos tinkluose nemažus pinigus paliekančiais pirkėjais, t.y. kiekvienu iš mūsų kuomet užėjus į daugelį prekybos centrų iš nemažo skaičiaus įrengtų kasų dažniausiai veikia koks penktadalis ir mes esame priversti gaišti savo brangų laiką nemenkose eilėse. Prekybos gigantų atsovai kaip visuomet į tai atsakys jog tai susiję su darbuotojų trūkumu ir bevaisėmis jų paieškomis, tačiau tie patys oficialūs šių tinklų atstovai gale metų pasidžiaugs uždirbtais milijoniniais pelnais ir vykstančia bei planuojama prekybos vietų plėtra.

Gal ponai užteks vieną kartą pudrinti smegenis ir kalbėti niekus, gal tiesiog laikas pradėti kelti atlyginimus savo darbuotojams ir situacija išsispęs, aišku kiek sumažės milijoniniai pelnai, bet bus parodyta šiokia tokia pagarba jums tuos milijonus sunešantiems pirkėjams. LIDL savo veiklos pradžioje stebino nuolatos veikiančiomis visomis kasomis, tačiau pastaruoju metu dirbančių kasų skaičius pradėjo mažėti.

Kalbant apie dirbančių kasų skaičių Kauno mieste veikiančiuose prekybos centruose manau akivaizdus lyderis būtų V.Krėvės pr. 97 esanti Iki parduotuvė (ex Saulėtekis). Tai vieta į kurią kada beateitum iš 7 ar 8 esančių kasų veiks tik 2, na geriausiu atveju 3, o prie kasos vidutiniškai bus nusidriekę 10-12 pirkėjų eilės. Bepigu taip elgtis ir taupyti savo kaštus kai didžioji dauguma perkančiųjų vietiniai pensininkai arba kolegijos studentai, pirmieji nesiskųs ir teisybės neieškos dėl sovietmečiu išugdytos teisybės ieškojimo baimės, antrieji tam neturės laiko ir geriau eilėje pykdamis ir besikeikdami chat‘ins per išmaniuosius ar paplanuos vietoves kur labiausiai vertėtų apsipirkus pagaudyti pokemonus. Šio šeštadienio rytinė situacija minėtoje parduotuvėje viršijo visas nesiskaitymo normas, kuomet eilinį kartą dirbant dviem kasom ir prie jų laukiant po 14-16 pirkėjų viena iš kasų pirmumą teikdavo atskirame skyriuje žmonėms ateinantiems susimokėti mokesčius, šiems tiesiog žalia šviesa, atėjai ir be eilės susimoki už butą, o į prekybos centrą atėję apsipirkti žmonės – palauks… Manau visam tam atėjo laikas padaryti galą!

Manau ši nesiskaitymo su pirkėjais situacija nesikeis kol mes visi elgsimės tarsi avių banda priimanti situacijas tokias kokios jos yra ir leisdami su mumis elgtis taip kaip naudinga tiems, kurie iš mūsų pinigų dienas leidžia prabangiose vilose…

Siūlymas paprastas, nuo šiol į nesiskaitymą su pirkėjais reaguoti tokiu pat nesiskaitymu ir bet kokiame prekybos centre į krepšelį susirinkus prekes, atėjus prie kasos ir radus daugiau nei 3-4 pirkėjus eilėje, palikti visas prekes krepšelyje ar vežimėlyje ir pakartoti apsipirkimą kitoje parduotuvėje ar kitu laiku. Sutinku tai atims mūsų brangaus laiko, tačiau tik taip protestuodami galime išsikovoti skaitymąsi su mumis ir laiko sutaupymą prekinantis ateityje. Nemanau kad prekybos tinklai bus suinteresuoti laiko gaišimu išnešiojant prekes nuo kasų atgal į prekybos vietas beisu tuo susijusiais greit gendančių prekių nurašymais ir pan. Tiesiog leiskime ir jiems pajusti ką reiškia betikslis laiko gaišimas nereikalingiems dalykams…

Jei palaikote šią idėją – dalinkitės su visais pirkėjais ir MES LAIMĖSIM!”, – savo atvirą laišką pabaigia kaunietis Tomas.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo mintimis ir pastebėjimais apie gyvenimą Kaune, rašykite el. paštu kaunas@kasvyksta.lt arba specialios funkcijos „Pranešk naujieną” pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA