Ačiū! R. Javtokas baigė karjerą Lietuvos rinktinėje | Kas vyksta Kaune

Ačiū! R. Javtokas baigė karjerą Lietuvos rinktinėje

delfi.lt 2016/08/18 10:59
R. Tenio nuotr.

„Norisi olimpinio medalio“, – dar prieš išvyką į Rio de Žaneirą prisipažino Lietuvos krepšinio rinktinės kapitonas Robertas Javtokas. Bet 36-erių metų centro svajonė į šipulius dužo kartu su komandos pralaimėjimu ketvirtfinalyje prieš Australijos krepšininkus (64:90). Po skaudaus antausio „Robis“ nusprendė baigti net 15 metų rinktinėje trukusią karjerą.

Prieš 2001 metais nacionalinėje komandoje debiutavęs aukštaūgis iki šiol be krepšinio praleido vos tris vasaras: 2012-ais, čempioniškais 2003-iais, kuomet sveiko po kraupios motociklo avarijos, ir 2014 metais, kai po nugaros ir delno operacijų nusprendė visą laiką skirti reabilitacijai.

Tiesa, verta pažymėti, kad ne kartą rinktinei R. Javtokas padėjo, nors iš tikrųjų net galėjo žaisti – skausmus atlaikyti padėdavo tik vaistai.

Jonas Kazlauskas šį kovotoją įtraukti į galutinį komandos dvyliktuką nusprendė ir šiemet, tačiau Rio žaidynėse krepšininkas beveik nerungtyniavo. Ant parketo 211 cm ūgio šiaulietis žengė vos dvejose rungtynėse, kurios iš viso žaidė 14 minučių, nė karto nemetė į krepšį, atkovojo ir perėmė po 1 kamuolį, atliko 2 blokus ir 5 pražangas bei porą sykių suklydo.

Per savo tarptautinę karjerą R. Javtokas dalyvavo 7-iuose Europos čempionatuose, 2-ose planetos pirmenybėse ir 3-ose olimpinėse žaidynėse. Jis savo kraityje turi du Europos čempionatų sidabro ir vieną bronzos medalį bei pasaulio pirmenybių bronzinį apdovanojimą.

A photo posted by BC Zalgiris Kaunas (@bczalgiriskaunas) on

Daugiau skaitykite čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA