Pratybose „Stiprus husaras 2016” dalyvaus apie 1,3 tūkst. karių | Kas vyksta Kaune

Pratybose „Stiprus husaras 2016” dalyvaus apie 1,3 tūkst. karių

Št. srž. E. Panomariovo nuotr.

Nuo rugpjūčio 17 iki 26 dienos Gaižiūnų poligone (Jonavos raj.) vėl vyks suplanuoti koviniai veiksmai, judės kovinė technika ir tankai, aidės šūviai.

[galerija kiek=””]

Tomis dienomis brigados „Geležinis Vilkas“ kariai kartu su JAV ir Lenkijos kariais vykdys vertinamąsias lauko taktines pratybas „Stiprus husaras 2016“.

Pratybų pagrindinis tikslas – įvertini Karaliaus Mindaugo husarų  ir  Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalionų manevrinių kuopų karių įgūdžius mūšio lauke veikiant kartu su sąjungininkais.

Pasak pratybų organizatorių, pratybos unikalios tuo, kad jose dalyvaus net trys nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių kuopos ir  viena rezervo karių kuopa. Tiek šauktiniai, tiek profesinės karo tarnybos kariai šių pratybų metu vykdys gynybą, puolimo operacijas, atliks taktinį žygį iš susitelkimo rajonų ir planuosis įvairią kovinę paramą – gynybos operacijai bus naudojami JAV karių tankai „Abrams“.  Iš viso pratybose planuoja dalyvauti apie 1,3 tūkst. karių.

„Tarnybą baigiantys nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai per pratybas „Stiprus husaras 2016“  privalo pasiimti visas taktines žinias, kurias tik įmanoma, panaudoti tankus taip, kad priešo pajėgos neturėtų jokių šansų įgyvendinti savo sumanymo. Rezervo kariai turi išmokti sąveikauti su užsienio parteriais, prisiminti taktines gudrybes ir jas išnaudoti mūšio lauke. Kertinis aspektas – nuolatinė sąveika su užsienio partneriais“, –  per  pratybų atidarymo ceremoniją sakė pratybų vadovas  brigados „Geležinis Vilkas“  vadas pulkininkas  Mindaugas Steponavičius.

Pratybų scenarijus sukurtas taip, kad minėti batalionai su priskirtais užsienio partneriais kovos vienas prieš kitą. Siekiant sukurti kiek įmanoma realias  mūšio sąlygas, pratybose bus naudojamos lazerinių technologijų pagrindu veikianti simuliacinė mūšio sistema MILES (angl. Multiple Integrated Laser Engagement System). Sistema leidžia ne tik nukauti priešą, tačiau ir pačiam kariui sužinoti apie savo sužeidimą ar tariamos gyvybės praradimą. Tokie techniniai sprendimai verčia pratybų dalyvius geriau susikoncentruoti ir neprarasti kariško budrumo vykdant paskirtas užduotis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA