Klysti nebegalima: Lietuva stoja į žūtbūtinę dvikovą su Australijos krepšininkais | Kas vyksta Kaune

Klysti nebegalima: Lietuva stoja į žūtbūtinę dvikovą su Australijos krepšininkais

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Jau 17 valandą prie televizorių ekranų susirinks po dienos darbų grįžę lietuviai, kurie tikėsis, jog jų šalies krepšinio komanda ketvirtfinalyje susidoros su australais ir žengs į Rio 2016 metų olimpinių žaidynių pusfinalį, kuriame jų lauks Kroatija arba Serbija.

Nenorintiems varžybų stebėti namuose, visada galima rinktis Kauno Rotušės aikštėje, kur „LTeam“ olimpinis kaimelis transliuoja visus Lietuvos olimpiečių startus.

Kodėl nereikėtų tikėtis daug?

Nors daugelis krepšinio sirgalių mano, jog Australijos krepšinio rinktinė yra parankesnis varžovas nei serbai ar prancūzai, jos nurašyti nereikėtų – australai demonstruoja labai gerą sportinę formą ir medalių troškimą. Grupės varžybose jie nusileido tik Jungtinių Amerikos Valstijų krepšininkams, kurie tik paskutiniajame ketvirtyje sugebėjo atsiplėšti ir iškovoti pergalę 10 taškų skirtumu.

Lažybų kompanijos taip pat stoja į australų pusę – po sėkmingo jų žaidimo grupių etape visi lažybų tarpininkai prognuozuoja pergalę Australijos krepšinio rinktinei.

Kodėl neverta nukabinti nosies?

Lietuvos krepšinio rinktinė jau pademonstravo, jog moka žaisti. Gaila, jog puikus žaidimas nėra išlaikomas visų rungtynių metu, tačiau jei pavyktų atkurti tempą, kuris buvo pirmoje varžybų su Brazilija pusėje, viskas turėtų būti gerai.

Rinktinė iki ketvirtfinalio sugebėjo nusigauti ir be didesnio Jono Valančiūno indėlio. Vertingiausias Lietuvos krepšininkas kažkurias rungtynes turėtų sužaisti gerai.

Mantas Kalnietis. Kaunietis šiuo metu demonstruoja pasakišką formą, paskutinėse varžybose surinkęs 34 naudingumo balus. Jei įžaidėjas nepervargs, rinktinė tikrai nepasiduos iki paskutinių minučių.

Ką mano krepšininkai?

„Galbūt atrodo, kad pagal pavadinimą australai nėra stipriausi, bet grupėje jie įrodė savo pranašumą ir prieš serbus, ir prieš prancūzus. Mums teko prieš olimpiadą žaisti su šia komanda. Nors ir gana lengvai laimėjome, tačiau nežaidė Andrew Bogutas, kuris kardinaliai pakeitė jų žaidimą ir dabar jie atrodo daug solidžiau“, – portalui musukrepsinis.lt sakė M.Kalnietis.

„Tai turėtų suburti visus į vieną krūvą. Vienas pralaimėjimas gali būti atsitiktinis, o antras jau yra blogai. Tačiau visi esame profesionalai, privalome padaryti išvadas ir būti pasirengę naujoms rungtynėms“, – apie patirtus pralaimėjimus pasisakė P.Jankūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA