Kauno Rotušėje sutikta R. Meilutytė: ir laimėjimas, ir pralaimėjimas labai daug ko pamoko | Kas vyksta Kaune

Kauno Rotušėje sutikta R. Meilutytė: ir laimėjimas, ir pralaimėjimas labai daug ko pamoko

R. Tenio nuotr.

Antradienį, Rio olimpinėms žaidynėms perkopus į antrąją pusę, Kauno Rotušėje įsikūrusiame „LTeam“ olimpiniame miestelyje sporto entuziastai pasitiko vieną ryškiausių žvaigždžių Lietuvos sporto padangėje – plaukikę Rūtą Meilutytę.

Prieš ketverius metus Londono olimpinėse žaidynėse R. Meilutytė nustebino ne tik Lietuvą, bet ir visą pasaulį – būdama vos 15 sugebėjo iškovoti moterų 100 metrų plaukimo krūtine aukso medalį. Taip Rūta tapo jauniausia Londono olimpiados čempione ir jauniausia visų laikų Lietuvos olimpiete, iškovojusia auksą.

Šiais metais R. Meilutytei tokių įspūdingų rezultatų pasiekti nepavyko – moterų 100 metrų krūtine finale lietuvė užėmė 7-ąją vietą. Tiesa, Lietuvoje už ją sirgusių sporto aistruolių palaikymas jai dėl to toli gražu nesumažėjo.

Jau rašėme apie tai, kaip trys buvę Kauno miesto merai – V. Šustauskas, R. Mikaitis ir A. Kupčinskas – socialiniuose tinkluose reiškė savo palaikymą. Na o kauniečiai savo palaikymą galėjo dar kartą parodyti Kauno Rotušės aikštėje.

„Tai žiauriai daug reiškia“

Čia grįžusios sportininkės palaikyti, nepaisant žvarbaus oro ir lietaus, susirinko apie pusšimtį kauniečių. „Norėčiau padėkoti visiems, kad atvykot, nes tai žiauriai daug reiškia. Viso Kauno, visos Lietuvos palaikymas yra nerealus“, – sakė plaukikė. „Aš toliau stengsiuos, nepasiduosiu ir judėsiu į priekį ir tikiuosi, kad jūs kartu su manimi būsit šitame kelyje“, – teigė ji, dėkodama už palaikymą.

Olimpietė pasakojo, jog šių metų olimpiada stipriai skyrėsi nuo praėjusios ne tik dėl to, kad Londonas bei Rio – tokie skirtingi miestai, bet ir dėl to, kad ji pati pasikeitė. „Šiek tiek atsakomybė didesnė buvo, nes žinojau, kiek žmonių palaiko. Londone buvo kitaip, nes niekas apie mane nežinojo… Į Londoną važiavau nieko nesitikėdama. Šioje olimpiadoje buvo šiek tiek kitaip, kitokios emocijos lipant į startą“, – pasakojo R. Meilutytė.

[susije_video kurie=””]

Abi patirtys reiškia daug

Tačiau, pasak merginos, abi olimpiados, kuriose ji dalyvavo – Londono ir Rio – nuostabios, o abi patirtys dalyvaujant jose – viena už kitą ne mažiau svarbesnės. „Abi olimpiados „paliko be žado“, labai smagu ten būti, labai smagi komanda… Abi patirtys labai daug ką reiškia. Ir laimėjimas, ir pralaimėjimas labai daug ko pamoko. Kartais pralaimėjimas netgi daugiau“, – teigė ji.

Rotušės aikštėje susirinkę kauniečiai nepraleido progos nusifotografuoti su olimpiete ir teigė tikintys, jog viskas prieš akis ir kitoje olimpiadoje pasiseks geriau. Jie sakė stebėję Rūtos startus ir iki paskutinės minutės tikėję, jog viskas bus puiku. „Aišku, kad žiūrėjau. Londono, tiesa, ne, bet šitą tai taip. Gaila, kad tik septinta, bet tie garsiausiai rėkiantys tegul patys pabando pasivaržyt…“ – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo viena plaukikės gerbėjų.

Sutikimo organizatoriai taip pat paruošė R. Meilutyte staigmeną – pasirodyti pakvietė olimpietės mėgiamą atlikėją, Beną Aleksandravičių, mat prieš kelionę į Rio olimpines žaidynes plaukikė prasitarė žurnalistams, jog labai norėtų apsilankyti jo koncerte, tačiau vis neranda tam laiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA