Partijų pažadai: po rinkimų žada dalinti lengvatines paskolas būstui, kurti naujus pinigų aruodus | Kas vyksta Kaune

Partijų pažadai: po rinkimų žada dalinti lengvatines paskolas būstui, kurti naujus pinigų aruodus

BNS 2016/08/16 15:59
R. Tenio nuotr.

Seimo rinkimams savo programas pristačiusios politinės partijos jose kalba apie valstybinius bankus ir specialius fondus, iš kurių būtų dalijamos lengvatinės paskolos norintiesiems įsigyti būstą arba įsikurti kaime – apie tokių darinių steigimą užsimena ne vien populistinėmis laikomos, bet ir didžiosios partijos, antradienį rašo „Lietuvos žinios“.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga nurodo, kad jei laimėtų rinkimus, Lietuvos pašto pagrindu įsteigtų Regionų plėtros banką. Naują kredito įstaigą – valstybės valdomą arba mišraus kapitalo tautos banką „Vytis“ – taip pat žada „Tvarkos ir teisingumo“ partija.

Valdančioji Lietuvos socialdemokratų partija rinkimų programos projekte aiškina steigsianti „valstybinį lengvatinių paskolų fondą, kuris užtikrins jauniems žmonėms palankiomis ir prieinamomis sąlygomis įsigyti pirmąjį būstą“. Apie kai ką panašaus užsimena ir Darbo partija (DP): „Sukursime būsto jauniems specialistams ir jų šeimoms kaimiškose vietovėse įsigijimo kompensavimo tvarką“.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai į programą įrašė užmojį įsteigti Lietuvos strateginių investicijų fondą – toks darinys galėtų atsirasti įtraukiant į šį fondą Europos Sąjungos (ES) struktūrines lėšas administruojančias ir investuojančias agentūras: „Investicijų ir verslo garantijos“, Viešųjų investicijų plėtros agentūrą, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūrą. Liberalų sąjūdžio rinkimų programoje irgi kalbama apie naują pinigų aruodą, pavadintą Pietryčių Lietuvos fondu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA