Paskutinės grupės rungtynės Lietuva – Kroatija: komandas kaltina dėl sutarto rezultato | Kas vyksta Kaune

Paskutinės grupės rungtynės Lietuva – Kroatija: komandas kaltina dėl sutarto rezultato

delfi.lt 2016/08/15 22:12
R. Tenio nuotr.

Ankstyvą antradienio rytą vykstančios paskutinės B grupės varžybos Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse kelia daug klausimų. Argentinos krepšinio konfederacijos prezidentas Federico Susbiellesas, išreiškęs susirūpinimą dėl iš anksto sutartų varžybų leido suprasti, kad lietuviai su kroatais neoficialiai sukirto rankomis.

Tokie įtarimai argentiniečiui kilo, kai Lietuva beviltiškai nusileido Ispanijai, o Kroatija netikėtai pralošė grupės autsaidere laikytai Nigerijos rinktinei.

Manoma, Lietuvos rinktinė gali tyčia pralaimėti Kroatijai, kuriai tai reikštų pirmąją vietą grupėje ir galimybę išvengti susitikimo su JAV jau ketvirtfinalio etape.

Šiuo atveju Lietuva taip pat liktų itin patenkinta susidariusia situacija –– į kitą etapą ji žengtų iš trečiosios pozicijos, ketvirtfinalyje žaistų su australais ir taip pat išvengtų galimybės susikauti su amerikiečiais iki pat finalo.

Lietuvos ir Kroatijos rinktinių rungtynių rezulatas tiesioginės įtakos turi ir Argentinos rinktinei, dėl ko ir kelia paniką F. Susbiellesas.

Jeigu šį mačą, kaip spėjama, laimės kroatai, o patys argentiniečiai paskutinėse rungtynėse neatsilaikys prieš Ispaniją, Pietų Amerikos atstovai kris į paskutinę grupės vietą ir su JAV susikaus jau pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.

Kokia bus paskutinių B grupės rungtynių eiga, pamatysime ankstyvą antradienio rytą. Susitikimo tarp Lietuvos ir Kroatijos nacionalinių krepšinio rinktinių pradžia – 4:30 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA