Krepšinio rinktinės kapitonas: vienos rungtynės nenubrauks viso darbo – kovosime toliau | Kas vyksta Kaune

Krepšinio rinktinės kapitonas: vienos rungtynės nenubrauks viso darbo – kovosime toliau

delfi.lt 2016/08/15 08:07
Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Jono Kazlausko auklėtiniai gali padėkoti Clyde’ui Drexleriui. Jei ne jo dėjimas į krepšį paskutinėmis rungtynių akimirkomis prieš 24 metus, begėdiškos Lietuvos rinktinės rungtynės su ispanais Rio de Žaneire būtų prisimenamos kaip didžiausias lietuvių pralaimėjimas olimpinių žaidynių istorijoje.

Kaip sureaguos komanda į tokį „ledinio kibiro“ iššūkį?

59:109, 50 taškų skirtumas – tai skaičiai, kurie dar ilgai gali sapnuotis Lietuvos krepšinio gerbėjams. Bet Robertas Javtokas praėjus 24 valandoms po košmariško mačo su Ispanija tvirtino nebesigraužiantis dėl rezultato – žiūrėti esą reikia į priekį.

„Kaip gali būti lengva naktis po tokių rungtynių. Bet dar sunkiau būna, jei pralaimi vienu tašku. Ispanams tiesiog nusileidome beviltiškai, be pasipriešinimo. Nebuvo net ką analizuoti – buvome ne taip nusiteikę, ne taip pasiruošę, ne taip žaidėme, visur buvome per lėti, per mažai kontakto. Negali veikti nei deriniai, nei gynyba, kai neatliekame savo darbo, net sprinto nenubėgame iki galo. Nežinau, kodėl taip buvo, bet taip buvo. Tačiau manau, kad tai jau pamiršome, nubraukėme ir ruošiamės kitoms rungtynėms“, – po vakarinės treniruotės Rio de Žaneire kalbėjo Lietuvos rinktinės kapitonas.

Kokių išraiškingų žodelių krepšininkai po mačo išgirdo rūbinėje iš J. Kazlausko? R. Javtokas to nedetalizavo. „Treneris išsakė savo nuomonę, ką galvoja apie tokias rungtynes. Mes ją priėmėme. Patys suprantame, kaip žaidėme. O kitą dieną jau stengėmės nebegrįžti atgal ir eiti į priekį“, – aiškino vidurio puolėjas. Bet patyręs 36-erių krepšininkas pats ėmėsi vaizdingų palyginimų paklaustas, kas gali nutikti taip beatodairiškai sudaužytai komandai.

„Nemanau, kad čia tokie vaikinai, kurie, gavę per ausį, gulės ir lauks, kol dar įspirs. Tikiuosi, visi atsistos ir kovos. Kaip kitaip, tokia ir yra mūsų komanda. Manau, esame įrodę, kad galime kovoti su visais, tikiuosi, vienos rungtynės nenubrauks viso mūsų darbo“, – įsitikinęs R. Javtokas.

Nenubraukti savo per pirmas trejas rungtynes nupjauto pergalių derliaus pirmiausia turi pasistengti patys Lietuvos rinktinės žaidėjai. Jeigu įveiks Kroatiją, Lietuva finišuos pirmoje B grupės vietoje, taip neutralizuodama pralaimėjimo Ispanijai žalą ir pasilikdama tik kartų skonį burnoje. Tokiu atveju, ketvirtfinalyje lauktų serbai. Patyrę antrą nesėkmę iš eilės, lietuviai smuktelėtų į trečią vietą ir atkrintamąsias varžybas pradėtų akistata su australais.

Dar labiau pasistengti verta kroatams (2 pergalės/2 pralaimėjimai). Pralaimėjus J. Kazlausko ekipai, jų likimą lemtų kitos pogrupio komandos. Jei Nigerija nustebintų Braziliją, Kroatija būtų palikta už borto. Ne ką džiugesnė perspektyva – ispanų pergalė prieš argentiniečius ir brazilų – prieš afrikiečius. Tuomet Aleksandro Petrovičiaus auklėtiniai liktų ketvirti ir ketvirtfinalyje turėtų kautis su titulą ginančiais amerikiečiais. R. Javtokas būsimų varžovų gretose pirmiausia išskiria rezultatyviausią olimpinių žaidynių krepšininką Bojaną Bogdanovičių.

27-erių metų 200 cm ūgio atakuojantį gynėją, per rungtynes vidutiniškai renkantį po 25,5 taško, lietuvių kapitonas pavadino nesustabdomu. Greta jo – bręstantys talentai Dario Šaričius, Mario Hezonja, Darko Planiničius, o paradui vadovauja patyrę gynėjai Rolo Leni Ukičius bei Krunoslavas Simonas. Bet pačiam R. Javtokui bent jau nereikės stabdyti Eurolygos žvaigždės Ante Tomičiaus – „Barcelona“ vidurio puolėjo buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ strategas A. Petrovičius tiesiog neįtraukė į galutinę savo ekipos sudėtį.

„A. Tomičius – labai geras žaidėjas. Jokiu būdu nemanau, kad jis gadintų žaidimą ar panašiai. Turėtų kroatai jį – turėtų centrą, kuris ir perduoti kamuolį moka, ir pats užbaigti ataką. Turėtų kitokio pobūdžio žaidėją ir, manau, būtų dar stipresni“, – Krepšinis.lt paklaustas apie varžovų sprendimą, nusistebėjo R. Javtokas. Kaip ten bebūtų, jam ir Lietuvos rinktinei labiausiai rūpi patiems kuo sklandžiau užbaigti grupės varžybas.

Ir visą pasirodymą Rio de Žaneiro žaidynėse – taip, kad sutriuškinimas 59:109 liktų tik mažai reiškiančiu skaičiumi, kokiu tapo 1992 metų Barselonos olimpiados pusfinalio su JAV „Svajonių komanda“ rezultatas – 76:127.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA