Kviečia bendruomenes dalyvauti iniciatyvoje, kuri padovanos riedlenčių parką | Kas vyksta Kaune

Kviečia bendruomenes dalyvauti iniciatyvoje, kuri padovanos riedlenčių parką

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno bendruomenės kviečiamos registruotis ir dalyvauti didžiausiame Baltijos šalyse dviračių renginyje „Velomaratonas“ ir laimėti savo bendruomenei riedlenčių parką.

Šiuo metu pirmauja Garliavos ir Tauragės bendruomenių atstovai, tačiau raginama suskubti bei dalyvauti iki kitas aktyvias bendruomenes, registracija vyksta iki rugpjūčio 21 dienos.

Pernai riedlenčių parkas atiteko Raudondvario bendruomenei, surinkusiai 298 narius. Šiemet konkursas vyksta antrą kartą ir suteikia galimybę mažesnių miestų ir miestelių bendruomenėms laimėti 5 tūkst. JAV dolerių riedlenčių parkui įrengti.

„Pastaraisiais metais Lietuvoje „BMX” dviračių ir riedlenčių sportas sparčiai populiarėja, šio sporto atstovai iš Lietuvos yra žinomi ne tik gimtinėje, bet ir už jos ribų. Nepaisant to, aktyviam laisvalaikiui reikia aikštelių, riedlenčių parkų, kur jaunimas galėtų tinkamai važinėti. Deja, mažesniuose Lietuvos miesteliuose tokių parkų trūksta, jaunimas dažniausiai važinėja gatvėmis. Todėl, po sėkmingos Raudondvario pergalės pernai, konkursą laimėti riedlenčių parką skelbiame ir šiemet”, – teigė konkurso atstovė Anna Pietrzak.

Konkurse dalyvauti ir paramą riedlenčių parkui laimėti gali miestas ar miestelis, kuriam „Velomaratone“ pavyks suburti didžiausią „Nutrilite“ pavadinimo komandą. Varžytis dėl prizo negali praėjusių metų nugalėtojai bei miestai ir miesteliai, turintys daugiau kaip 50 tūkst. gyventojų.

„Velomaratonas“ šiemet vyks rugpjūčio 21 dieną Vilniuje, kada ir bus paskelbtas nugalėjęs miestelis. Renginio organizatoriai patys kreipsis į laimėjusio miesto valdžios institucijas ir aptars visus riedlenčių parko įrengimo aspektus. Planuojama, kad riedlenčių parkas laimėjusiai bendruomenei bus atidarytas 2017 pavasarį.

„Tikiu, kad praėjusių metų Raudondvario sėkmė ir ryžtas paskatins kitų miestelių bendruomenes registruotis ir važiuoti „Velomaratone“ šiemet. Tai vienas didžiausių dviračių ir aktyvaus sporto renginių ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse, todėl kviečiame visus atvykti į Vilnių ir pabūti šios šventės dalimi. Kas žino, galbūt būtent jūsų miestelis lips ant nugalėtojų pakylos ir iškovos paramą riedlenčių parko statyboms“, – sakė Benediktas Vanagas, „Velomaratono“ idėjos sumanytojas ir šventės organizatorius.

Praėjusių metų „Velomaratone“ iš 611-os konkurse dalyvavusių dviratininkų laimėtojų komandai atstovavo 298 asmenys. Artimiausius konkurentus iš Biržų, Raseinių, Lazdijų ir kitų miestų raudondvariečiai aplenkė dešimteriopai. Raudondvaryje riedlenčių parkas atidarytas šių metų gegužę.

„Labai džiaugiamės Raudondvaryje įrengtu riedlenčių parku: jame važinėja įvairaus amžiaus vaikai, jie domisi šia nauja sporto šaka, todėl labai džiugu, kad mūsų užsispyrimas ir atkaklumas atsipirko. Aš pati likau sužavėta, kad važinėjimas riedlentėmis ar „BMX” dviračiais Lietuvoje yra toks populiarus. Pas mus į miestelį atvažiuoja ir vyresni, profesionalūs sportininkai ir naudojasi mūsų parku, tai fantastika“, – sakė Raudondvario bendruomenės atstovė Rasa Semoškienė.

Miestelių gyventojai, norintys laimėti 5 tūkst. JAV dolerių riedlenčių parkui įrengti, turi registruotis čia. Komandos skiltyje registruojama komanda turi įrašyti žodį „Nutrilite komanda“ ir pridėti miesto, kuriam atstovaus arba kurį parems, pavadinimą (pavyzdžiui, Nutrilite komanda Raudondvaris).

Nors daugiau nei 50 tūkst. gyventojų turintys miestai dalyvauti negali, tačiau jie gali registruotis ir remti bet kurio norimo miestelio komandą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA