Kauno klinikose – moderniausia vaikų diagnostikos aparatūra | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikose – moderniausia vaikų diagnostikos aparatūra

Kauno klinikų nuotr.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Vaikų ligų klinika įsigijo naują polisomnografijos aparatūrą, skirtą vaikams.

[galerija kiek=””]

Šiuo metu tai bene pažangiausia aparatūra Lietuvoje, kuri padės nustatyti kvėpavimo ir daugelio kitų gyvybinių funkcijų sutrikimus miego metu pacientams, sergantiems įvairiomis lėtinėmis ligomis.

Kauno  klinikų Vaikų lėtinių kvėpavimo organų ligų centras yra vienintelis Lietuvoje. Centro specialistai gydo vaikus, sergančius cistine fibroze ir kitomis lėtinėmis pūlingomis bei nespecifinėmis plaučių ligomis, taip pat vaikus, kuriems yra įvairių genetinių defektų ar dėl nervų ir raumenų ligų sutrinka kvėpavimas, atsiranda kvėpavimo nepakankamumas ir kitos komplikacijos. Pastaraisiais metais itin išaugo anksčiau laiko gimusių vaikų skaičius, kuriems – dėl neišnešiotumo ar kitų naujagimystėje patirtų problemų – išsivysto lėtinė kvėpavimo organų liga.

Pasak Vaikų lėtinių kvėpavimo organų ligų centro vadovės, vaikų pulmonologės doc. Valdonės Misevičienės, svarbu užtikrinti ne tik kokybišką ir ilgalaikę ligonių daugiadalykę priežiūrą, bet ir turėti geras diagnostikos priemones. Tai leidžia tiksliai nustatyti mažųjų pacientų negalavimo priežastis, parinkti tinkamą gydymą, aiškiau numatyti ligos eigos perspektyvas ir priežiūros poreikį ateityje.

Rugpjūčio 10 dieną nauja įranga jau ištirta pirmoji beveik trejų metukų pacientė.

Naujoji aparatūra įsigyta padedant Kazickų šeimos fondui bei paramos ir labdaros fondui „Mamų unija”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA