Įvertinkite: Lietuvos krepšinio rinktinei sukurtas naujas himnas | Kas vyksta Kaune

Įvertinkite: Lietuvos krepšinio rinktinei sukurtas naujas himnas

D.Teišerskio nuotr.

Pasaulio dėmesį prikausčiusi Rio De Žaneiro olimpiada įkvepia ne tik sportininkus, sporto aistruolius, tačiau ir muzikantus. Abejingi jai neliko jėgas suvieniję dainininkai Augustė Vedrickaitė, Jeronimas Milius bei Vytautas Medineckas (Ironvytas). Jų pristatomas naujas kūrinys „Ką mokam geriausiai“ skirtas Lietuvos nacionalinei vyrų krepšinio rinktinei bei jos sirgaliams.

„Vargu ar greit ateis laikas, kai Lietuvos padangėj atsiras daina, kuri sugebės išjudinti Marijono dainą „Trys milijonai“ iš užimamų geriausio sporto žaidynių himno pozicijų. Tačiau tai neturėtų būti priežastis vengti kurti naujų dainų, kurios galėtų vienyti bei įkvėpti lietuvius“, – teigia dainos idėjos autorė A.Vedrickaitė.

Augustė įkvėpimo sėmėsi kontrolinių varžybų serijos metu bei iš sapnų, sekusių po jų.

„Lai Mindaugo Kuzminsko mylimoji nesupyksta, tačiau už idėją dainai turiu dėkoti būtent jam. Visą naktį sapnavau Mindaugą. Pamenu, ne tik negailėjau komplimentų jam už gražų žaidimą su ispanais, bet ir rimtu veidu dalijau patarimus, ką galima būtų padaryti geriau. Kaip tikra lietuvė! – pasakoja atlikėja – Tikrai palaikau visus tautiečius, besivaržančius Olimpiadoje, tačiau būsiu atvira, mano širdis priklauso krepšiniui.“

Dainininkė Augustė džiaugiasi per trumpą laiką surinkta entuziastingai nusiteikusių atlikėjų komanda: „Suprantu, kad rugpjūtis atlikėjams dažnai būna negailestingai užimtas. Todėl esu labai laiminga, kad net darbų sūkuryje ir Vytas, ir Jeronimas, ir Marius Matulevičius (muzikos prodiuseris) nedvejodami sutiko prisijungt prie šio netikėtai gimusio projekto.“

„Išgirdęs pradinę dainos versiją, kurioje Augustė su užsidegimu traukia „ką mokam geriausiai…“, supratau, kad tai yra nuoširdu, o ne tuščias bandymas įšokti į olimpiečių traukinį. Neslėpsiu, džiaugiuosi ir tuo, kad repas Lietuvoje lenda į dienos šviesą, ir kad jo girdima vis daugiau.“, – sako reperis Ironvytas.

Jis teigia, kad krepšinis jo gyvenime užima svarbią vietą.

„Manau, kiekvieno lietuvio širdyje kažkur giliai spurda krepšinio kamuoliukas, vienų didesnis, kitų mažesnis. Man visada smagu stebėti Lietuvos rinktinę, nes tai įkvepia patriotiškumo ir vienybės“, – sako Ironvytas.

„Nesu tikras, ar galima sukurti oficialų krepšinio himną pagal užsakymą. Daina pati turi „prilipti“ ir patys fanai nusprendžia, kuris kūrinys prisideda prie jų euforijos arba guodžia nesėkmės atveju. Manau, turime suteikti jiems galimybę rinktis. Kai tau paskambina kelias naktis nemiegojęs žmogus ir be sustojimo beria, kaip sapnuoja, kvėpuoja ir apskritai gyvena šiuo užmanymu – tu negali neįsitraukti, – pasakoja Jeronimas Milius. – Lietuvos olimpiečiai jau turi oficialų himną, o mes kviečiame visus pasiklausyti dainos, dedikuotos mūsų krepšinio rinktinei bei jos sirgaliams“.

„Džiugina, kad Olimpinės žaidynės ir mūsų visų sportininkų dalyvavimas suteikia įkvėpimo ir žinomiems muzikantams, – sakė Lietuvos rinktinės atstovas žiniasklaidai Linas Kunigėlis. – Krepšininkai jaučia paramą ne tik iš sirgalių, esančių čia, Rio arenos tribūnose, bet ir jaučia didžiulį palaikymą iš Lietuvoje esančių gerbėjų, suprasdami, kad kiekviena pergalė suteikia daugybę gerų emocijų gimtinėje esantiems tautiečiams“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA