Senasis Kaunas: kas jau padaryta Kaunui nuo potvynio apsaugoti | Kas vyksta Kaune

Senasis Kaunas: kas jau padaryta Kaunui nuo potvynio apsaugoti

www.vilniausmuziejai.lt nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ tęsia straipsnių ciklą, kuriame pateikiamos svarbios XX amžiuje tą dieną spaudoje paskelbtos naujienos (kalba netaisyta), kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Rugpjūčio 13-ąją 1936-ais metais „Lietuvos aidas“ paskelbė tekstą „Kiek jau padaryta Kaunui nuo potvynio apsaugoti“.

„Šiais metais susisiekimo ministerijos vandens kelių direkcija be einamųjų darbų paruošė Kaunui nuo potvynio apsaugoti pylimams projektus. Pagal projektus numatoma supilti pylimus dešiniajame Nemuno krante nuo Vilijampolės iki Nevėžio žiočių ir iš dalies kairiajame krante, viso, apie 10 km ilgio. Nuo Vilijampolės iki Lampėdžių dešiniajame krante 2 km ilgumo pylimas jau pilamas.

Vilijampolės – Lampėdžių pylimui bus reikalinga supilti apie 90.000 kūbinių metrų žemės ir apvelėnuoti apie 30.000 kvadratinių metrų šlaito. Šiuo metu jau yra supilta apie 25.000 kvadr. metrų žemės.

Pylimų statybai paskirta iš viešųjų darbų fondo 150.000 lt. Ir iš kelių valdybos kreditų 80.000 lt. Dar šiemet tikimasi iš dalies darbus pratęsti ir už Lampėdžių, kur šiuo metu daromi tyrinėjimai.

Pylimų statybos darbus su bedarbiais, techniškai juos prižiūrint vandens kelių direkcijai, vykdo Kauno miesto savivaldybė.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA