Trys universitetai, tarp jų ir Kauno, nesilaikė susitarimo dėl minimalaus stojamojo balo | Kas vyksta Kaune

Trys universitetai, tarp jų ir Kauno, nesilaikė susitarimo dėl minimalaus stojamojo balo

BNS 2016/08/13 20:34
R. Tenio nuotr.

Kauno Aleksandro Stulginskio, Klaipėdos ir Šiaulių universitetai šiemet priėmė studentus, nesurinkusius sutarto minimalaus stojamojo balo.

LRT Televizijos naujienų taryba pranešė, kad šie universitetai nesilaikė susitarimo, kad bus priimami tik tie studentai, kurių konkursinis balas – ne mažiau kaip 2.

Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė sako nieko negalinti padaryti, nes kol kas tai tik pačių universitetų susitarimas.

„Šiandien ministro žodis šitoj vietoj kaip ir nelabai ką reiškia, nes tai yra Rektorių konferencijos susitarimai, ir jie leidžia vienas kitam susitarus nevykdyti arba vykdyti tik iš dalies, nes visiems šių metų studentams (abiturientams) kaip ir visur buvo taikomas barjeras, o (kai kur netaikytas) tiktai tiems, kurie baigė mokyklas anksčiau“, – sakė ministrė.

Minėtų trijų universitetų atstovai atmeta kritiką susitarimo nesilaikymu.

„Mes irgi užsidėję minimalų balą 2 šiais metais, kaip ir visi kiti ir tik (…) 2015 metų baigusiesiems taikom praeitų metų sąlygas – užtenka 1 balo, o kurie yra 2014 metais ir anksčiau baigę, jiems priėmimo sąlyga yra tiesiog brandos atestatas“, – sakė Aleksandro Stulginskio universiteto stojančiųjų priėmimo vadovas Albinas Pugevičius.

„Visi baigusieji 2016 metais buvo priimti ne su mažesniu nei 2 balai pereinamuoju balu, dėl baigusiųjų ankstesniais metais, tai yra 2015 metais, vadovavomės tomis priimtomis taisyklėmis, ir ten balas siekė 1,2. Na ir, be abejo, dėl ankstesniųjų metų studentų laikėmės Senate patvirtintų priėmimo nuostatų“, – sakė Šiaulių universiteto studijų prorektorius Remigijus Bubnys.

„Pernai galbūt mes taip darėme, kaip ir daugelis universitetų, šiemet kol kas mes to negalėjome daryti, nes LAMA BPO sistema to automatiškai neleidžia – bet kokio kandidato su mažesniu balu mes negalėtume siūlyti priimti, nes sistema to neleistų“, – sakė Klaipėdos universiteto studijų prorektorius Kęstutis Dučinskas.

Aukštųjų mokyklų vadovai buvo sutarę, kad šiemet į universitetus būtų priimama surinkus ne mažiau kaip 2, į kolegijas – ne mažiau kaip 1,2 stojamojo balo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA