Kauno fotomeno festivalyje – dėmesys gatvės temai | Kas vyksta Kaune

Kauno fotomeno festivalyje – dėmesys gatvės temai

M. Nonnenmacher nuotr.

Tarptautinis fotomeno festivalis „Kaunas Photo“ pradeda tryliktąjį sezoną, rugpjūčio 19 d. kviesdamas į dviejų parodų atidarymus.

[galerija kiek=”8″]

Tądien 16 val. Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus M. Žilinsko dailės galerijoje atidaroma pagrindinė festivalio paroda – „Gatvės vertė”, o 18 val. Kauno fotografijos galerijoje vyks „Kaunas Photo Star“ konkurso laureato Julien Lombardi (Prancūzija) parodos „Neužbaigta“ atidarymas.

Paroda „Gatvės vertė“, aukštinanti bodleriškąjį personažą „Flaneur“ – gatvės dykinėtoją, įžengusį į XXI amžių – tyrinėja viešosios erdvės ir gatvės fotografiją, šiandienines miesto, kaip gyvenamosios, vartojamosios ir patirčių erdvės apraiškas. Kaip teigia vienas parodos kuratorių Leonidas Donskis, „flaneur“ dykinėtojas pasirodo kaip slaptas miesto mylėtojas; tiksliau jos/jo išgelbėtojas. Miesto pasakojimų karalystėje, senoje ir naujoje, „flaneur“ turi tendenciją tapti „flaneuse” – modernia moterimi įsikūnijusia į miesto mylėtoją. Savo bučiniu ji pažadina miegantį miestą. Dykinėtojai yra linksmintojai, bučiuotojai, mylėtojai, tačiau yra nutolę nuo gundymo ir priekabiavimo.

Paroda nustebins ne tik kontraversiškais autorių darbais, bet ir netikėtais architektūriniais sprendimais.

Kauno fotografijos galerijoje – šių metų „Kaunas Photo Star“ laureato Julien Lombardi paroda „Neužbaigta“ (2012-2015). Šį darbą aukščiausiai įvertino keliolika tarptautinės reikšmės fotografijos ekspertų. Paroda atskleis daugeliui nepažįstamą Armėniją – šalį, patekusią į sustojusio laiko pinkles. Pasak festivalio vadovo Mindaugo Kavaliausko, šiame ilgalaikiame projekte autoriui padėjo ne vien jo armėniškos šaknys, bet ir jo antropologo išsilavinimas, leidęs į šalį, kultūrą, žmonių viltis ir neišspręstus konfliktus pažvelgti atidžiai ir skvarbiai.

Parodos veiks iki rugsėjo 18 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA