Sukčiai: „jums skambina komisaras” | Kas vyksta Kaune

Sukčiai: „jums skambina komisaras”

BNS 2016/08/12 08:08
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Aukų telefonu ieškantys sukčiai pamėgo prisistatyti Kauno apskrities policijos vadovu Dariumi Žukausku.

Anot ne vieną tokį atvejį užregistravusių Marijampolės pareigūnų, viena iš galimų to priežasčių – nuolatinis komisaro buvimas viešumoje: jis dažnai šmėžuoja televizoriaus ekrane, rašo „Kauno diena“.

Antradienio vidurdienį sukčiaus, prisistačiusiu Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato komisaru Žukausku, skambučio į savo namų telefoną sulaukė 83 metų Marijampolės gyventoja. Apsišaukėlis senolę įtikino, kad reikia patikrinti jos turimus pinigus, ar šie nepadirbti. Netrukus atvyko ir esą komisaro siųstas pavaldinys, jo grobiu tapo apgaule išvilioti 250 eurų bei senolės banko kortelė su prisijungimo kodu. Liepos 19-ąją 2115 eurų tokiu būdu neteko 76 metų Vilkaviškio gyventoja.

Pasak Marijampolės kriminalistų, sukčiai Žukausko pavarde jų valdose dangstosi ne vienus metus. Kadangi Marijampolėje įsikūrę pataisos namai, kurių kontingentas laikomas šių nusikaltimų pradininku, stebėtis tuo labai nereikėtų. Tai gali būti viena iš savotiško keršto Kauno apskrities policijos vadovui – vieninteliam šalyje kriminalistui du kartus pripažintam Metų sekliu – formų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA