Kaunietis boksininkas po olimpinės dvikovos apstulbęs: teisėjai griauna gyvenimus | Kas vyksta Kaune

Kaunietis boksininkas po olimpinės dvikovos apstulbęs: teisėjai griauna gyvenimus

delfi.lt 2016/08/11 20:19
LSU nuotr.

Lietuvos boksininkams Rio olimpinės žaidynės baigėsi. Antrajame rate krito ir Eimantas Stanionis. Tiesa, kaunietis po dvikovos buvo apstulbęs – E. Stanionis buvo įsitikinęs, kad teisėjai nepelnytai pergalę skyrė varžovui.

21-erių metų lietuvis antrame rate ketvirtadienį surėmė pirštines su dvejais metais vyresniu uzbeku Šachramu Gijasovu ir pralaimėjo varžovui rezultatu 0:3.

„Po antro raundo treneriai pasakė, kad pralaimiu. Tai galvoju: oho, kaip aš galiu pralaimėti pirmą raundą? O teisėjai, tai nežinau… Sunku apsakyti emocijas. Atvažiavau į olimpiadą ne dalyvauti, o laimėti. Buvau pasiruošęs, padariau viską. Galvojau kova bus sunkesnė, bet ji nebuvo tokia sunki. Gal tik keli jo smūgiai pasiekė mano veidą. O mano smūgių buvo daug – jis tas rankas nuleidęs, aš daug pataikiau, o jo smūgiai buvo į rankas, aš jų net nejaučiau. Neusuprantu, kaip galėjau pralaimėti, sunkiai ruošiausi. Teisėjai taip griauna gyvenimus. Nežinau, kas jiems yra kas juos nuperka. Nežinau, kas vyksta bokse“, – apmaudo neslėpė sportininkas.

Deja, pakeisti teisėjų sprendimo galimybių nėra – jokios apeliacijos negalimos.

Beje, varžovas iš Uzbekistano ringe elgėsi gana arogantiškai.

„Varžovas tikrai nenustebino, maniau bus sunkiau. Buvau pasiruošęs sunkesnei kovai. Išėjęs į ringą supratau, kad pataikau smūgius ir net nereikia mąstyti, kaip prie jo prieiti. Varžovas darė kažkokias nesąmones – čia gal iš nuovargio. Bet aš nekreipiau dėmesio. Gal jaučia įtampą”, – kalbėjo kaunietis.

E. Stanionis teigė net nesuprantantis, kuo rėmėsi teisėjai skirdami pergalę varžovui.

„Labai sunku. Aš jaučiu, kad kovos nepralaimėjau. Aišku, pažiūrėsiu vaizdo įrašą, ten viskas matosi kitaip. Gaila tik sportininkų, gaila savęs – ruošiesi daug metų, stengiesi, atiduodi visas jėgas, o tau pakiša koją tiesiog kažkokie teisėjai. Aš net nesuprantu, pagal ką vyksta skaičiavimas – vieną kartą skaičiuoja vienaip, kitą kartą jau kitaip. Pagrindas yra tikslūs smūgiai. Aš net nežinau, kiek tų tikslių smūgių atlikau jam tiesiai į veidą. Keista”, – stebėjosi boksininkas.

E. Stanionis neslėpė, kad nori kuo skubiau vykti namo.

„Noriu išvažiuoti kuo greičiau, nes man šita aplinka nepatinka. Jei pralaimi tai žinai, kad kažko nepadarei. O kai pralaimi ir žinai, kad viską padarei, kad laimi, tai nenori būti toje aplinkoje, kuri tave sumaišė su žemėmis. Neteisinga”, – teigė sportininkas.

Pirmoje dvikovoje 21 metų E. Stanionis svorio kategorijos iki 69 kg pirmoje kovoje teisėjų sprendimu įveikė kiną kiną Liu Wei.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA