Po specialaus reido Kaune: nubaustų vairuotojų skaičius – didelis ir netoleruotinas | Kas vyksta Kaune

Po specialaus reido Kaune: nubaustų vairuotojų skaičius – didelis ir netoleruotinas

R. Tenio nuotr.

Artėjant rugsėjui, kai Kauno gatvės pritvinks eismo dalyvių, padažnėjo ir vairuotojų patikrinimų.

Ketvirtadienį prieš 17 val. Jonavos g. pabaigoje, ties nusukimu į kelią Vilnius-Kaunas-Klaipėda, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai surengė specialų reidą ir tikrino, kaip vairuotojai laikosi horizontalaus kelio ženklinimo (ištisinės juostos kirtimo).

Nepaiso ištisinės linijos

Per valandą užfiksuota ir nubausta 20 vairuotojų, pasak pareigūnų, skaičius – didelis ir netoleruotinas.

Policijos atstovai atskleidė, kad reido vietą pasirinko, atsižvelgę į vairuotojų nusiskundimus, jog kiti šioje vietoje nepaiso kelio ženklinimo bei ženklo ir įžūliai kerta ištisinę liniją. Šioje zonoje atvažiuojantieji pirma eismo juosta – kaip ir reikalaujama tvarkingai stoja į eilę, o atvažiavusieji antra juosta – bando aplenkti automobilių koloną ir prasmukti į tarpą, esantį pirmoje eismo juostoje, tačiau – kirsdami ištisinę liniją.

Taip ne tik pažeidžiamos Kelių eismo taisyklės (KET), bet ir sukeliamos avarinės situacijos.

Pratina prie rugsėjo 1-osios

Kauno kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas akcentavo, kad šia akcija norėta ne tik paraginti atsakingai laikytis KET, bet ir priminti vairuotojams, kad artėja rugsėjo 1-oji. Tuomet į Kauno gatves sugrįš ne tik kauniečiai, bet ir miesto svečiai, dar nežinantys eismo subtilybių Kaune.

„Norime pratinti vairuotojus taisyklingai laviruoti sankryžose, ypač prieš rugsėjo pirmąją, kai gatvėse padaugės automobilių, o kartu ir pažeidimų. Jei vairuotojas pažeidžia taisykles šioje sankryžoje – pažeidinės ir kitose. Tai nebus toleruojama”, – teigė D. Česnauskas.

Jis tikino, kad Kaune kelio ženklinimo pažeidimai pakankamai dažni, Jonavos gatvė čia ne išimtis, tačiau išskirtinis kitas pažeidimas – šioje gatvėje ne piko metu, vairuotojai išvysto itin didelį greitį.

Vairuotojai tikino nepastebintys ženklo

Ką tik baudos kvitus gavę vairuotojai, tikino nepastebėję kelio ženklų ir ženklinimo, kiti sakė, kad buvo pripratę prie senesnio ženklinimo, kai šioje zonoje dar nebuvo ištisinės linijos (naujas ženklinimas įvestas prieš keletą mėnesių). Pasitaikė ir tokių, kurie šia atkarpa vyko pirmą kartą, tad nespėjo įsigilinti į situaciją kelyje.

Pažeidėjams skirtos 28 – 86 eurų baudos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA