Senasis Kaunas: mieste atsiras gatvių iškabos | Kas vyksta Kaune

Senasis Kaunas: mieste atsiras gatvių iškabos

"Lietuva senose fotografijose" nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ tęsia straipsnių ciklą, kuriame pateikiamos svarbios tą dieną spaudoje paskelbtos naujienos (kalba netaisyta), kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Rugpjūčio 7-ąją 1923-ais metais „Lietuva“ rašė apie tai, kad Kaune atsiras gatvių iškabos.

„Šiomis dienomis Miesto Valdyba pradeda prikalinėti gatvių iškabas. Ant iškabų bus pažymima ne tik gatvės pavadinimas, bet ir padėti namų numeriai, kaip jie eina iš eilės kiekviename kvartale, nuo vienos iki kitos gatvės. Dešinioji gatvės dalis einant tos pusės iš kur prasideda numeriai, tur lygius, o kairioji nelyginius numerių skaičius. Kaune nėra tikslingos namų numeracijos. Namų numeracija prasideda nuo gelžkelių stoties, kaipo nuo centro, bet ši sistema nevisur išlaikyta. Todel nustatant namų numeriai praskieda nuo gelžkelio krypsnio arba nuo upių pusės visoms gatvėms, kurios išeina taip į Nemuno taip į Neries krantus.

Atskiros, miesto aikštės kaip Rotušės, Vienybės ir Nepriklausomybės aikštės turės esamiems tose aikštėse namams atskirą numeraciją iš eilės, pradedant iš dešinės pusės nuo vyriausios gatvės einamos numeracijos. Tose miesto gatvėse, labiausiai priemiesčiuose, kurios nėra pilnai namais užstatytos ir numeraciją namų ir sklypų gali pasikeisti, gatvių iškabos bus prikalamos be numerių ant jų. Lentelės bus prikalamos prie namų arba kame jų nėra, prie tvorų, arba kai kur ant specialių stulpų. Miesto gyventojai yra prašomi padėti tame darbe miesto darbininkams ir pasigaminti savo namams numerius ir visokiais šiuo reikalu klausimais kreiptis Miesto Valdybos Statybos Skyriun. “

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA