Pasibaisėjusi kaunietė: kiek jis žmonių užkrėtė, važinėdamas autobusu? | Kas vyksta Kaune

Pasibaisėjusi kaunietė: kiek jis žmonių užkrėtė, važinėdamas autobusu?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ parašė kaunietė, pasibaisėjusi gydytojų sprendimais.

„Sveiki, noriu papasakoti, kas vyksta. O vyksta, mano akim, baisūs dalykai… Mano sesers draugas Aleksandras susirgo, nežinojom, kas jam“, – pasakojimą pradėjo moteris ir išvardino Aleksandro simptomus: svorio kritimas, labai stiprus ir dažnas kosulys. „Įtarimas buvo, kad tuberkuliozė, nes bendravo su žmogum, kuris sirgo atvira tuberkuliozės forma, bet to dar nežinojo“, – tęsė ji.

„Kadangi Aleksandras nedirba, užsiregistravo darbo biržoje, kreipėsi į šeimos gydytoją. Buvo padaryti kraujo tyrimai ir nusiųstas darytis plaučių nuotrauką. Šie rodė, kad situacija labai bloga, kad kuo skubiau reikia Aleksandrą guldyti į ligoninę…“ – apie prastas naujienas pasakojo ji.

„Ir ką jūs manot? Šeimos gydytoja nekvietė greitosios, o liepė pačiam su autobusu nuvažiuoti iki tuberkuliozės dispanserio…“ – neįprastu gydytojos sprendimu stebėjosi Jūratė. „Sunkiai, be sveikatos, nuvykus rugpjūčio 5 dieną, tuberkuliozės dispanseryje jo nepriėmė! Pasakė, kad nėra jau gydytojos ir liepė atvažiuot pirmadienį, nes dabar priimtų tik su greitąja“, – piktinosi moteris. „Įdomu, ar jis sulauks to pirmadienio ir kiek jis žmonių užkrėtė, važinėdamas autobusais…“ – svarstė moteris.

Remiantis užkrečiamų ligų ir AIDS centro informacija, tuberkuliozė – infekcinė liga, kurią sukelia tuberkuliozės mikrobakterija, plintanti per orą su dalelėmis. Pagrindinis tuberkuliozės šaltinis – žmogus, sergantis atvira plaučių tuberkulioze. Tinkamai negydomi tuberkulioze sergantys žmonės gali mirti.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA