Leidimas olimpiadoje dalyvauti dopingą vartojusiems sportininkams – kontraversiškas, sako D.Grybauskaitė | Kas vyksta Kaune

Leidimas olimpiadoje dalyvauti dopingą vartojusiems sportininkams – kontraversiškas, sako D.Grybauskaitė

BNS 2016/08/06 21:10
Asociatyvi nuotr.

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) leidimas olimpinėse žaidynėse dalyvauti kai kuriems dopingą vartojusiems sportininkams yra kontraversiškas ir kompromituoja patį TOK, sako vasaros olimpinėse žaidynėse Brazilijoje viešinti Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Manau, kad sprendimas yra labai kontraversiškas, nevienareikšmis, jį galima vertinti labai įvairiai“, – Lietuvos žurnalistams Rio de Žaneire sakė valstybės vadovė. Jos interviu įrašą BNS perdavė Prezidentūra.

D.Grybauskaitė apgailestavo, kad dopingo skandalas pasiekė TOK.

„Turbūt norėčiau vertinti ne patį komitetą, o tai, kad, deja, olimpines žaidynes taip pat pasiekė kompromatas, tai yra dopingo vartojimas, skandalas. Didelė dalis vienos šalies – ne tik vienos, bet ir kitų šalių yra, bet šitos šalies labai didelė dalis sportininkų dalis, – deja, neatrodo skaidriai, ir tai kelia daug klausimų. Taip pat ir apie pačio olimpinio komiteto reakciją, kaip valdė šią situaciją. Labai gaila, kad olimpinis komitetas yra kompromituojamas šitokiu būdu“, – tvirtino prezidentė.

TOK leido Rusijos rinktinei dalyvauti vasaros olimpinėse žaidynėse, nepaisant to, kad buvo atskleista, jog Rusijoje valstybės mastu palaikytas dopingo vartojimas, sukurta speciali schema pakeisti sportininkų mėginiams. Tarptautinis olimpinis komitetas leido startuoti ir Rusijos plaukikei Julijai Jefimovai, kurios dopingo mėginiai buvo teigiami net dukart.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA