Patyčių sulaukusi kaunietė: mano nuomone, čia yra kažkas kraupaus! | Kas vyksta Kaune

Patyčių sulaukusi kaunietė: mano nuomone, čia yra kažkas kraupaus!

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Portalui „Kas vyksta Kaune“ parašė kaunietė, nusivylusi kauniečiais.

„Šiai dienai skaičiuoju savo 16 metus čia. Lietuvoj augau ir gimiau“, – rašė ji. „Tik va, kad nežinau, ar čia ir sulauksiu savo paskutiniosios dienos… Visad matydavau straipsnius ar iš aplinkinių girdėdavau, kokie lietuviai yra nepagarbūs vieni kitiems. Bet niekada neteko pačiai su tuo susidurti, o gal tiesiog panašias situacijas praleisdavau pro ausis, nes galbūt mes jau esame per daug pripratę“, – pasakojo ji.

„Nes visgi čia (Kaune, red.) kiekvieną dieną išėjus į parką pasigrožėti gamta galime išgirsti ant suolelio tūnančios moters replikas, kaip jai nepatinka šiandien apsiauti jūsų spalvoti, ryškūs bateliai, nes šie yra kažkas neįprasto jai. Čia skubančiam žmogui užkliudžius jus, gali tekti atsiprašyti jums, nes jūs nematote, kur einate. Ir būtent čia, mūsų „draugiškoje“ gimtinėje, iš itin „nuoširdžių“ gyventojų galite sulaukti tikrai netikėtų ir gan įžeidžių „komplimentų“, kaip nutiko ir šią saulėtą dieną“, – teigė mergina, per vieną dieną patekusi net į keletą tokių situacijų.

„Nuotaika tiesiog puiki, su drauge atvažiavome į miesto centrą turiningai praleisti laiką. Pirmas dalykas, kuris mane tikrai sutrikdė, tai gal jau į penktą dešimtmetį įkopusio vyro komentaras. Mums prasilenkiant su juo išgirdau žodžius „kokia tu baisi“, kuriuos, kiek supratau, jis skyrė mano draugei, nutaikęs ironišką šypseną ir žiūrėdamas jai į akis! Ir visiškai dėl to nesigraužė, nuėjo sau lyg niekur nieko, lyg būtų palinkėjęs linksmos dienos. Man šlykštu!“- apie pirmąjį įvykį pasakojo kaunietė.

„Po šio incidento nuotaika šiek tiek apniuko, bet viskas greit pasimiršo. Viską būčiau kuo ramiausiai užmiršusi, jeigu ne dar viena akistata su jau gal šiek tiek vyresnio amžiaus moterim. Šiai užkliuvo mūsų svoris. Sustabdžiusi mus ji gražiai pradėjo aiškinti, jog yra girdėjusi, kad Lietuva Europos Sąjungoje pirmauja pagal didžiausią svorį turinčius piliečius. Iki šių jos žodžių aš maniau, kad žmogus tiesiog nori pabendrauti, padiskutuoti, vis tiek visiems juk ateina tas amžius. Ir mes su drauge tikrai su mielu noru būtume su šia moteriške pašnekėjusios, išklaususios jos, jeigu ne jos išsireiškimas -„Pažiūrėk, kaip tu atrodai, kaip tu atrodysi po penkerių metų, – begemotė būsi! Mažiau ėsk“. Mano nuomone, čia yra kažkas kraupaus!“, – apie antrąjį įvykį, kuris šokiravo, pasakojo mergina.

„Po šių įvykių trūko mano kantrybė. Žinau, kad ši tema yra aktuali ir plėtota ne kartą ir ne du, bet tylėti negaliu. Mūsų šalyje nebeliko pagarbos kitam žmogui! Ar taip sunku nusišypsoti, palinkėti geros dienos?! Ir jums nuotaika iškart taptų geresnė, ir kitam ją pakeltumėt. Kam to pykčio, kam tų nereikalingų, piktų komentarų. Kam viso to reikia? Žmonės, daugiau pozityvumo, daugiau šypsenos ir gėrio vieni kitiems. Juk taip tu, taip ir tau, per amžių amžius!“- nuomonę dėstė šešiolikmetė ir pridūrė, jog Kaunas – jos miestas, kurį be galo brangina.

„Kaunas yra mano miestas ir aš jį be galo myliu ir branginu! Be galo noriu, kad kaip mes mylim savo miestą, taip mylėtumėm ir vieni kitus. Gerbtumėm ir tiesiog lydėtumėm su šypsena, prasilenkdami gatvėje!“ – portalui „Kas vyksta Kaune“ rašė ji.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA