Patarė, kaip elgtis, jei turite iš anksto nusipirkę „Judex” produkcijos | Kas vyksta Kaune

Patarė, kaip elgtis, jei turite iš anksto nusipirkę „Judex” produkcijos

delfi.lt 2016/08/05 12:46
R. Tenio nuotr.

Viešojoje erdvėje pasklido informacija iš teisėsaugos pareigūnų, apie salmonelių ir ešerichijų bakterijas, nustatytas kai kuriuose bendrovės „Judex“ gaminiuose.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Paulauskas penktadienį teigė, kad „Judex“ įmonė buvo priskirta padidinto rizikingumo įmonėms, vis dėlto tarnyba nežino nieko apie tai, kurioje tiksliai produkcijoje buvo nustatytos bakterijos.

Davė patarimą „Judex“ gaminių nusipirkusiems vartotojams

V. Paulauskas davė patarimą „Judex“ gaminių nusipirkusiems vartotojams, kurie abejoja ir nežino, ką dabar daryti. Pasak jo, jeigu vartotojai abejoja kokybe, gali gaminius nešti atgal į prekybos centrą ir bandyti atgauti sumokėtus pinigus.

Vis dėlto, tokio nurodymo prekybos centrams nėra ir jie neprivalo sugrąžinti vartotojams už produkciją sumokėtų pinigų, nes kol kas nėra žinoma, kurioje tiksliai produkcijoje buvo nustatytos bakterijos.

Nežino, kurioje tiksliai produkcijoje rastos bakterijos

„Sprendimas yra priimtas vakar, yra laikinai sustabdyta įmonės veikla, buvo vakar atliktas patikrinimas ir mūsų specialistai darbą tęsia ir šiandien. Tikrinama įmonės higieninė būklė, taip pat yra atrenkami mėginai, jie tiriami“, — kalbėjo V. Paulauskas.

Bakterijų gaminiuose kol kas surado ne VMVT, o Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija, kuriai vadovauja socialdemokratas Vytautas Vidmantas Zimnickas, dėl kurio anksčiau buvo vykdomas ikiteisminis tyrimas dėl korupcijos faktų sveikatos apsaugos sistemoje.

Paklaustas, ar nėra keista, kad informacija pateikiama ne oficialios institucijos, o laboratorijos, V. Paulauskas teigė: „Teisminės institucijos vykdė tyrimą, tyrimo metu buvo paimti mėginiai, jie buvo ištirti kažkokioje laboratorijoje ir teisminės institucijos gavusios informaciją apie neatitikimus, informavo mus ir mes ėmėmės priemonių.“

Paklaustas, ar tarnyba žino, kurioje tiksliai produkcijoje buvo rastos bakterijos, V. Paulauskas atsakė neigiamai: „Iki šiol mes neturime informacijos tiksliai kokiose partijose buvo nustatytos patogeninės bakterijos, bet mes parašėme raštą ir tikimės informaciją gauti.“

Paklaustas, ar nežino ir produkto rūšies: ar tai koldūnai, ar virtiniai, ar kiti gaminiai, VMVT direktoriaus pavaduotojas teigė: „Ne, mes nežinome.“

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA