„LTeam“ olimpinio miestelio atidaryme – muzika, parodos ir pokalbiai su buvusiais olimpiečiais | Kas vyksta Kaune

„LTeam“ olimpinio miestelio atidaryme – muzika, parodos ir pokalbiai su buvusiais olimpiečiais

R. Tenio nuotr.

Ilgai laukta diena pagaliau atėjo – oficialiai atidarytas olimpinis „LTeam“ miestelis, kuriame net kelias savaites šurmuliuos olimpinių žaidynių mėgėjai ir sportininkai.

Miestelyje planuojama rodyti visas olimpines sporto šakas, kuriose varžysis lietuviai, o lankytojams žadama galimybė patiems išbandyti kai kurias sporto šakas, įsigilinti į jų subtilybes. Tai daryti padės buvę olimpiečiai, sporto mokyklų atstovai, treneriai bei sportininkai.

Penktadienį kauniečiai jau turėjo galimybę sudalyvauti pirmosiose miestelio veiklose – buvo pristatytos Lietuvos sporto muziejaus parodos „Olimpinės aprangos“, „Olimpiniai deglai“ ir „Lietuva olimpinėse žaidynėse 1924 – 2012“, parodyti pirmieji reportažai apie olimpinių žaidynių dalyvius.

Taip pat susirinkusieji galėjo ir pabendrauti su trim buvusiais olimpiečiais: lengvaatlete Austra Skujyte, plaukike Birute Statkevičiene ir boksininku Egidijum Kavaliausku. Visi jie dalinosi prisiminimais apie tai, ką reiškia dalyvauti olimpiadoje, kada labiausiai reikia sirgalių palaikymo ir koks jausmas aplanko, kai supranti, jog į tave nukreiptos viso pasaulio akys.

A. Skujytė portalui „Kas vyksta Kaune“pasakojo, jog būti olimpiados dalimi – jausmas, kurį reikėtų patirti kiekvienam, tačiau spėti, kiek Lietuva parsiveš medalių, nebandė.

„Sunku prognozuoti dėl medalių, vilties yra, kad tikrai jų bus“, – teigė sportininkė. „Bet tas ir įdomiausia sporte – žiūrėti, kokie ir iš ko jie bus… O stovėti ant pakylos ir dalyvauti atidaryme – žiauriai fainas jausmas, bet paskui būna taip, kad rengiesi startam ir tikrai nemažai prastovėt reikia, ir pralaukt. Truputėlį varginantis dalykas toks, bet susikoncentruoji į tai, ko ir atvažiavai – startuot. Ir kiekvienam olimpinėse žaidynėse tai patirti būtina“, – teigė ji.

Kol Rio de Žaneire vyksta paskutinieji pasiruošimo darbai, Kauno Rotušėje nuo 20 valandos vyksta koncertas, kuriame apie 23 valandą „Lilas ir Innomine“ pristatys „LTeam“ himną „Tu privalai skambėt“.

Antrą valandą nakties per didįjį, net 50 kvadratinių metrų ploto ekraną, prasidės tiesioginė įspūdingo Rio de Žaneiro olimpiados atidarymo transliacija, kuri, žadama, turėtų trukti apie tris valandas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA