Pirmo rugpjūčio savaitgalio renginiai Kaune (programa) | Kas vyksta Kaune

Pirmo rugpjūčio savaitgalio renginiai Kaune (programa)

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Pirmasis rugpjūčio savaitgalis Kaune – kupinas kultūros, sporto ir filmų. Kaip ir kiekvieną penktadienį, pateikiame ateinančio savaitgalio renginių programą.

Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje (Baltų per. 81) vyksta tarptautinis fotografės E. Šimkutės projektas „Šilainiai Project“, kurio metu menininkai apsistoja ir kuria Šilainiuose. Rugpjūčio 5ąją, 18val., į susitikimą su menininkais iš Didžiosios Britanijos, Francis Olvez-Wilshaw ir Marija Nemčenko kviečia ciklas „Arbata su menininkais“. Pokalbis vyks lietuvių ir anglų kalbomis.

Kauno Rotušės aikštė pradės gyventi XXXI-osios olimpiados ritmu. Čia nuo rugpjūčio 5 iki 21-osios dienos šurmuliuos „LTeam olimpinis miestelis“, kurio iškilmingas atidarymas vyks likus vos keletui valandų iki pačios olimpiados atidarymo ceremonijos. Susirinkusieji turės galimybę išvysti „Lilo ir Innomine“ įrašyto „LTeam“ himno premjerą bei kitus muzikinius ir šokių pasirodymus.

Šeštadienį Vytauto parke dviračių mėgėjus sukvies neįprastas renginys – Lietuvos Downhill (greito nusileidimo) čempionatas. Organizatoriai žada, kad 10 ryto prasidės treniruotės, o 13 valandą – pačios varžybos. Laimėtojai bus apdovanoti apie 17 valandą.

Užusalių tvenkinyje šeštadienį – vandenlenčių parko atidarymas. Vienkartinis dienos bilietas – 15 eurų, plaukimo įranga nemokama ir plaukimų skaičius – neribojamas. Niekad nebandžiusius šio sporto mokys ir konsultuos Lietuvos Wake čempionė Dagnė Baniūkštytė.

Šalia Garliavos sporto ir kultūros centro vyks tradicinis šeimų piknikas „Išjunk televizorių!“. Šventę pradės burbuliatorius, stalo žaidimų turnyras, veiks Blusų turgelis, finišuos trumpametražių filmų mėgėjų kino festivalis „NAUJO/KAS?“, o po saulėlydžio bus rodomas filmas „Apgaulės meistrai“. Jeigu oro sąlygos neleis piknikauti lauke, organizatoriai siūlys tai padaryti Garliavos sporto ir kultūros centre.

Kad netikėtos orų permainos nesugadintų savaitgalio planų, tikslią orų prognozę rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA