Prekybos centrai stabdo prekybą „Judex” produkcija | Kas vyksta Kaune

Prekybos centrai stabdo prekybą „Judex” produkcija

BNS 2016/08/04 17:36
Asociatyvi / Bendrovės nuotr.

Mažmeninės prekybos tinklai „Norfa“, „Maxima LT“ ir „Iki“, reaguodami į prokurorų pranešimą apie bendrovės „Judex“ šaldyto maisto gaminiuose rastas sveikatai kenksmingas bakterijas, stabdo prekybą šia produkcija.

„Vadovaudamiesi savo savikontrolės taisyklėmis, mes davėme komandą išimti iš prekybos nesaugius produktus ir tada patys atliksime tyrimus bendradarbiaudami su visomis kontroliuojančiomis institucijomis. Jeigu ta informacija pasitvirtins, tai sunaikinsime nesaugią produkciją“, – BNS ketvirtadienį sakė „Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis.

Anot jo, sprendimas išimti gaminius iš prekybos buvo iš karto priimtas po to, kai gauta informacija iš Generalinės prokuratūros, kad dalyje „Judex“ gaminiuose rasta kenksmingų bakterijų.

„Mes iškart priėmėme tą sprendimą, nes tiksliai nežinome apie ką tiksliai kalbama, bet mūsų principas yra, jeigu yra bent menkas įtarimas, kad produkcija nesaugi, tai produkcija išimama, o vėliau aiškinamės, ar įtarimai pagrįsti“, – tvirtino D.Ryliškis.

Prekybos tinklo „Maxima LT“ komunikacijos vadybininkė Milda Januškevičienė sakė, kad prekybos tinklas taip pat nusprendė stabdyti prekybą „Judex“ produkcija.

„Nusprendėme stabdyti prekybą „Judex“ produkciją, kol gausime oficialios informacijos, ar ją yra saugu vartoti“, – BNS sakė M.Januškevičienė.

„Iki“ atstovė Berta Čaikauskaitė BNS teigė, kad prekybos tinklas produkciją išėmė, tik gavęs informaciją apie galimai nesaugią produkciją.

„Mums svarbiausia – pirkėjų saugumas, todėl tik gavę informaciją iš prokuratūros dėl nesaugios „Judex“ produkcijos nedelsiant išėmėme šią produkciją iš prekybos. Taip pat savo iniciatyva išsiuntėme ištirti produktų mėginius kontroliuojančioms institucijoms. Laukiame iš tolimesnių nurodymų iš atsakingų institucijų“, – BNS teigė B.Čaikauskaitė.

Prekybos įmonių aljanso „Aibė“ marketingo direktorė Giedrė Pukienė teigė, kad aljansui priklausančios parduotuvės bus informuotos apie prokurorų pateiktą informaciją, tačiau sprendimus dėl prekybos „Judex“ produkcijos stabdymo turės priimti pačios.

„Kadangi mūsų nariai yra nepriklausomi verslininkai, jie patys spręs išimti šią produkciją iš prekybos ar ne“, – BNS sakė G.Pukienė.

Mažmeninės prekybos tinklo „Lidl“ atstovė spaudai Agnė Gaižauskienė BNS sakė, kad tinklas „Judex“ produkcija neprekiauja.

Su prekybos tinklo „Rimi“ atstovais BNS susisiekti kol kas nepavyko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA