„Koldūnų skandale” pasisakė ir A.Užkalnis | Kas vyksta Kaune

„Koldūnų skandale” pasisakė ir A.Užkalnis

R.Tenio nuotr.

Jau skelbėme, kad prokurorai paskelbė galimai aptikę pavojingų bakterijų Kauno įmonės „Judex” gaminamuose pusfabrikačiuose. Ši įmonė gamina ir žinomo publicisto Andriaus Užkalnio vardo koldūnus.

Kilus visuomenės susidomėjimui salmonelių ir žarninių lazdelių atsiradimu šaldytoje produkcijoje, A.Užkalnis pateikė savo nuomonę šiuo aktualiu klausimu. Pateikiame jo įrašą socialinio tinklo paskyroje.

„Jau esu sakęs anksčiau, kad „Judex“ pasirinkau, kaip savo vardo koldūnų gamintojus, nes galvojau – ir dabar manau – kad ši bendrovė buvo vienintelė šalyje, tikrai rimtai žiūrėjusi į kokybę ir skonines savybes. Jie nesiūlė lipdyti mano atvaizdo ant bet kokios prekės, kaip kiti gamintojai, kurie sakė, kad perkame tavo pavardę, ir nesirūpink, kas pakuotės viduje. „Judex“ niekada to nedarė. Kartu su jais kūriau koldūnus, derinau receptūras, ir pats juos virdavau ir siūliau kitiems.

Niekada nebūčiau dėjęs ten savo vardo ir atvaizdo, jei nemanyčiau, kad šie koldūnai ne tik saugūs, bet ir geriausi Lietuvoje. Ir jei pats jų nemėgčiau. Žmonių pasitikėjimą savo skoniu ir autoritetą aš gavau ne per dieną, ir branginu tai. „Judex“ visada leido man jaustis ramiai ir žinoti, kad jie gamina kokybišką produkciją. Aš bendravau su bendrovės žmonėmis, kurie išmano sudėtines dalis, pramoninės gamybos būdus, riziką ir vartotojų skonį, ir mes kartu sukūrėme produktą, kuriuo didžiuojuosi.

„Užkalnis“ ir „Užkalnio“ yra vienas brangiausių prekės ženklų Lietuvoje, ir toks yra tik todėl, kad žmonės manim pasitiki. Jie ne visada su manim sutinka, bet gerai žino, kad niekada negiriu to, kuo pats netikiu ir ko pats nevartoju.

Jei paaiškės, kad mano vardo koldūnai tikrai kėlė grėsmę žmonių sveikatai (ne „galimai galėjo būti“, „manoma, kad“, o tikrai buvo nesaugūs), negalėsiu toliau leisti naudoti savo vardo ir veido ant pakuotės. Būsiu labai nusivylęs, man bus gaila ir labai nesmagu, bet kitaip pasielgti neturėsiu teisės.

Jei pasirodys, kad koldūnai buvo saugūs, ir tai patvirtins prekybos tinklai, kurie bus pasiruošę vėl juos siūlyti savo šaldytuvuose, aš ir toliau su džiaugsmu siūlysiu juos Lietuvos ir pasaulio pirkėjams, su savo pavarde, atvaizdu ir parašu”, – rašo A.Užkalnis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA