77 kauniečių idėjos, kaip papuošti Kauną (vizualizacijos) | Kas vyksta Kaune

77 kauniečių idėjos, kaip papuošti Kauną (vizualizacijos)

Kaip centrinei Kauno miesto daliai suteikti išskirtinumo? Į šį klausimą pabandė atsakyti daugiau nei 70 kūrybingų žmonių, konkursui „Kauno akcentai“ pateikusių 77 idėjas. Menininkų pateiktus darbus jau gali apžiūrėti visi norintys, o šio mėnesio pabaigoje paaiškės konkurso nugalėtojai.

Geriausios konkurso idėjos bus įgyvendintos dar šįmet. Tam miesto biudžete numatyta 170 tūkst. eurų. Kiek idėjų bus įgyvendinta, paaiškės komisijai paskelbus galutinį verdiktą. Nuo artėjančio pirmadienio visi konkursui pateikti darbai bus dvi savaites eksponuojami Kauno rotušėje.

Pasak Kauno savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjo ir vertinimo komisijos pirmininko Sauliaus Rimo, pasibaigus darbų eksponavimui, vertinimo komisija atplėš vokus su autorių vardais ir paskelbs nugalėtojus.

Pasak architekto, Kauno miesto tarybos nario Jono Audėjaičio, menininkai ir tiesiog kūrybiški kauniečiai savo aktyvumu įrodė pritariantys mieste vykstančioms pozityvioms permainoms.

„Pirmiausiai reikia pasidžiaugti, kad toks idėjų konkursas kaip „Kauno akcentai“ apskritai atsirado. Nesitikėjome, kad sulauksime tiek daug paraiškų. Nors dalyvauti konkurse pakviesta kūrybinė bendruomenė iš pradžių reagavo vangiai, tačiau vėliau „įsibangavo“. Iš tiesų džiugina menininkų išmonė ir noras miestą matyti kitokį, gražesnį“, – pabrėžė J. Audėjaitis.

Visus konkursui pateiktus darbus su jų detaliais aprašymais galima apžiūrėti Kauno miesto savivaldybės paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA