Olimpinių žaidynių metu Kaune kursuos naktiniai autobusai | Kas vyksta Kaune

Olimpinių žaidynių metu Kaune kursuos naktiniai autobusai

R. Tenio nuotr.

Nuo šio penktadienio Kauno rotušės aikštėje pradės karaliauti sportas. Rugpjūčio 5-21 dienomis  veiksiantis „LTeam“ olimpinis miestelis aistruoliams ruošia ne vien varžybų transliacijas, bet ir aktyvią sportinę bei švietėjišką veiklą, kultūrinę programą, koncertus ir netgi olimpiečių sutiktuves.

Miestelyje nuolat budės pirmosios pagalbos specialistai, o viešąją tvarką užtikrins pareigūnai. Sirgaliai po vėlyvų varžybų namo galės parvykti naktiniais autobusais. Vykstant Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms 13, 14 ir 37 naktinių maršrutų autobusai nuo rugpjūčio 8 iki 21 dienos kursuos kiekvieną naktį.

„Norime, kad olimpinė dvasia pasklistų kuo plačiau, todėl viešasis transportas važinės kiekvieną naktį“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas.

Darbo dienomis autobusai važiuos pagal  ketvirtadienio eismo tvarkaraštį, kitomis savaitės dienomis atitinkamai pagal penktadienio ir šeštadienio eismo tvarkaraščius. Naktimis iš sekmadienio į pirmadienį autobusai važiuos pagal  šeštadienio eismo tvarkaraštį.

„LTeam“ olimpinio miestelio šeimininkai programoje numatę diskusijas ir seminarus apie sporto šakų subtilybes, „karštąją“ dopingo temą, lietuvių pasiekimus bei sporto tradicijas mūsų šalyje. Visa tai rengs Lietuvos sporto universitetas ir Olimpinė akademija, kurių kvietimu miestelyje apsilankys ir Lietuvos sporto įžymybės. Beje, Lietuvos olimpiečiai, parskridę namo, pirmiausiai susitiks su sirgaliais būtent Kauno rotušės aikštėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA