Nėjęs vakarieniauti karys bandė nusižudyti | Kas vyksta Kaune

Nėjęs vakarieniauti karys bandė nusižudyti

Archyvo / R.Tenio nuotr.

Krašto apsaugos ministerija informavo, kad antradienį vienas iš tarnaujančių karių bandė pakelti ranką prieš save, tačiau buvo išgelbėtas.

Rupgjūčio 2 dienos vakare LDK Vytenio bendrosios paramos logistikos bataliono NPPKT karys, šiuo metu tarnaujantis Kazio Vieversio poligone Kazlų Rūdoje, susižalojo, bandydamas persipjauti kairės rankos riešo venas.

Karys turėjo gydytojų atleidimo nuo rikiuotės ir fizinių pratimų pažymą, todėl tarnybinių užduočių nevykdė, didžiąją laiko dalį leido kareivinėse. Karys susižalojo tuo metu, kai kiti kariai vakarieniavo ir kambaryje liko vienas. Jį aptiko iš vakarienės grįžę kiti kariai.

Susižalojusiam kariui nedelsiant buvo suteikta skubi medicinos pagalba , jis buvo išvežtas į Kazlų Rūdos ambulatoriją. Kariui pavojaus gyvybei nebuvo, todėl ambulatorijos gydytojų sprendimu, karys buvo pervežtas į Žiegždrių psichiatrinę ligoninę, kurioje bus gydomas.

Vakar vakare LDK Vytenio bendrosios paramos logistikos bataliono vadas majoras Rimvydas Balinskas apie įvykį informavo kario artimuosius, taip pat buvo nuvykęs į poligoną, kur bendravo su dalinyje esančiais kariais. Pasak bataliono vado, karių moralė išlieka aukšta.

Šiandien bataliono vadas kartu su įgulos kapelionu lankėsi Žiegždrių psichiatrijos ligoninėje, kurioje su gydytojais aptarė kario gydymo klausimus, bendravo su pačiu kariu. Priežastys, kodėl karys pabandė pakelti prieš save ranką, šiuo metu tiriamos. Pirminiu vertinimu, tai susįję su kario asmeninėmis problemomis.

Į dalinį rytoj atvyks karo psichologai, jie bendraus su tarnaujančiais kariais, domėsis situacija.

Dėl įvykio pogone Kazlų Rūdoje pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Šiuo metu poligone tarnauja 99 nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai.

Ranką prieš save pakėlęs karys tarnybą pradėjo 2015 m. gruodį.

Psichologinės pagalbos tarnybos

Jaunimo linija 8 800 28888
Vaikų linija 116 111
Pagalba moterims 8 800 66366
Vilties linija 116 123

Skambučius į visas linijas apmoka Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš Valstybės biudžeto lėšų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA