Reta Lietuvos scenų viešnia A.Orlova žada intymų gyvos muzikos vakarą Nemuno pakrantėje | Kas vyksta Kaune

Reta Lietuvos scenų viešnia A.Orlova žada intymų gyvos muzikos vakarą Nemuno pakrantėje

R.Šeškaičio nuotr.

Kartu su vasara įsibėgėjo išskirtiniai gyvos muzikos vakarai „Combo“ vasaros terasoje ant Nemuno kranto. Šį ketvirtadienį Kaune savo gerbėjų lauks nedažna Lietuvos scenų viešnia Alina Orlova.

Gyvo garso koncerte Kaune Alina pasirodys viena – tai jai leis kurti jautrią momentinę atmosferą. „Dainuosiu ir visiems žinomas, populiarias savo dainas, tačiau atliksiu ir keletą visiškai naujų kūrinių. Man patinka dainuoti naujas dainas, stebėti publikos reakciją į jas, tada gali kažką keisti, kurti toliau“ – prisipažino žinoma atlikėja. Šiuo metu A. Orlova daug laiko skiria kūrybai, kaupia jėgas po iki pavasario trukusio intensyvaus gastrolių periodo, kuomet koncertavo Anglijoje, Rusijoje, Ukrainoje. Trimis kalbomis – lietuvių, rusų ir anglų – skambančią savo kūrybą netrukus atlikėja pristatys Rygos, Gdansko, Varšuvos ir galiausiai – Vilniaus publikai.

Anksčiau vasarą Kaune A. Orlovai yra tekę koncertuoti Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje. „Gaila, kad nebeliko tos erdvės. Tikiu, kad „Combo“ vasaros terasoje man taip pat pavyks užmegzti ryšį su publika, pajausti, kokia to vakaro ir klausytojų nuotaika“, – kalbėjo A. Orlova. Atlikėja neslėpė, kad koncertuose labai daug lemia publikos nusiteikimas, įsitraukimas, jai ryšys su auditorija – labai svarbus.

Daugiau apie klube COMBO vykstančius renginius informacijos ieškokite čia>>>

Kaune jai teko kurį laiką gyventi, kai kūrė antrąjį albumą „Mutabor“ – traukiniu beveik kasdien migruodavo į sostinę ir atgal. Prie ežerų užaugusiai A. Orlovai patinka tekantis upių vanduo, galbūt todėl ir gyvenimui Kaune buvo pasirinkusi gyventi rajone prie Nemuno – Panemunėje. Šį ketvirtadienį daininkė neslepia lauksianti susitikimo su savo klausytojais ant pamėgto Nemuno kranto.

Dainuojamosios poezijos dainomis, išskirtiniu balsu ir originaliomis muzikinėmis kompozicijomis užsienyje net labiau nei Lietuvoje garsi dainininkė dažniausiai išlieka kukli ir paprasta, todėl nesureikšmina savo pasiekimų. „Gal kažkiek ir esu žinoma tarp tam tikrą muziką mėgstančių žmonių“, – sako ne vieno pasaulinio lygio atlikėjų festivalio pažiba A. Orlova. Anglų kalba jos muzikinis stilius įvardijamas, kaip „Baltic folk pop“. Pati atlikėja šypsosi išgirdusi vertimą ir sako, kad dainuoja iš širdies apie tai, kas jai rūpi, o savo mintims ir jausmams perteikti naudoja balsą ir muzikos garsus, kurie turi klasikos, dainuojamosios poezijos, folkloro motyvų.

Kad ir kaip beapibūdintume A. Orlovą, tai tebus tušti žodžiai tol, kol jos neišgirdome gyvai, nes jausmai, kurie apima klausant jos muzikos – sunkiai nusakomi žodžiais. Alinos Orlovos koncertas „Combo“ vasaros terasoje vyks rugpjūčio 4-ąją, pradžia 20 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA