Legendinė Spurginė vėl atgijo: kainų keisti nežadame | Kas vyksta Kaune

Legendinė Spurginė vėl atgijo: kainų keisti nežadame

R. Tenio nuotr.

Nuo pirmadienio ryto vėl pradėjo veikti Laisvės alėjoje įsikūrusi senoji Spurginė. Visą liepos mėnesį ji lankytojų neįsileido, nes virtuvėje buvo atliekamas smulkus remontas, o darbuotojai mėgavosi užtarnautomis atostogomis.

„Jau atsidarėme, sugrįžome ir toliau ištikimai dirbsime visą savaitę! Girdėjome, ne vienas nusivylė atvykęs ir radęs uždarytas duris, džiugu, kad jau spėjo pasiilgti”, – pasitinka ilgametė Spurginės darbuotoja Bronė Rimonienė, atvykusi į darbą kaip į šventę – su plačia šypsena ir nešina geltonų kardelių puokšte.

Pasak jos, Spurginėje tokie nedideli remontai atliekami kas porą metų, o veiklą ši įstaiga pradėjo prieš bemaž keturis dešimtmečius. Dauguma darbuotojų – tie patys. Kaip ir anksčiau, čia bus prekiaujama tuo pačiu, ilgus metus nesikeičiančiu asortimentu: spurgomis su  marmeladu, varške, mėsa ar jaunimo itin pamėgtomis bandelėmis  su kopūstais ar grybais.

Kainos, kaip tikina darbuotojai, jau daugelį metų tos pačios, net įvedus eurą, tik perskaičiuotos į kitą valiutą ir liko tos pačios. „Keisti nežadame”, – patikina B. Rimonienė. Nesikeičia ir spurgų receptas, rastas sovietinių konditerinių gaminių knygoje, gaminama be priemaišų, tik iš natūralių ingredientų.

Pasiteiravus, kiek spurgų iškepama per dieną, moteris neatskleidė, tik pakomentavo, kad su kitais nekonkuruoja. „Su kaimynais nereikia konkuruoti, reikia duoti ir kitiems uždirbti, draugiškai”, – sakė B. Rimonienė.

Apsilankius čia pirmadienio rytą, apie 10 val., lankytojų dar buvo vos vienas kitas, tikimasi, kad spurgų mėgėjai užplūs prieš pietus bei pamatę, kad ši kavinukė vėl veikia. Kaip tikino čia sutikta nuolatinė klientė Nijolė, užsuka čia dažnai, kai tik keliauja pro šalį. „Spurgų yra daug kur, bet tokių kaip čia – niekur kitur nerasi: kitose vietose jaučiasi mielės, sintetika, o čia – natūralu. Užaugau su spurgine, matyt, neatsisakysiu spurgų ir gilioje senatvėje”, – pasakojo Nijolė.

Darbuotojos vardino, kad lankytojų čia sulaukia iš viso pasaulio, itin dažnai užsuka išeivijos atstovai iš Airijos, Anglijos, Švedijos, Suomijos, Amerikos, Australijos.

Šiuo metu Spurginėje dviejomis pamainomis dirba 14 darbuotojų, spurginė veikia visą savaitę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA