Voškonių bendruomenės savanoriai vykdė akciją – „Susitikime po liepa“ | Kas vyksta Kaune

Voškonių bendruomenės savanoriai vykdė akciją – „Susitikime po liepa“

Organizatorių nuotr.

Liepos 29 d. Kauno r. Voškonių bendruomenės savanoriai vykdė akciją – „Susitikime po liepa“.

[galerija kiek=”8″]

Šios akcijos tikslas – paskatinti bendruomenės jaunimo bendravimą su įvairiais bendruomenės nariais, tarp kurių ir vieniši senyvo amžiaus senoliai, negalią turintys bendraamžiai ar daugiavaikės šeimos.

Akcijos metu savanoriai apkeliavo dešimt bendruomenės šeimų ir visoms joms įteikė po dovaną – duonos kepalėlį, knygą bei arbatos ryšulėlį, linkėdami stiprybės ir sveikatos bei kviesdami į bendruomenės pikniką „Susitikti po liepa”.

Kiekvienas aplankytasis džiaugėsi savanorių vizitu, dėkojo už dovanas ir dėmesį, tačiau visiems labiausiai įstrigo 95-erių metų senolės reakcija į susitikimą. Braukdama ašaras ji dėkojo jaunimui už apsilankymą, pabendravimą, pasakojo apie savo gyvenimą ir pomėgius bei stebėjosi, jog Voškonių bendruomenės jaunimui rūpi senas žmogus.

Savanoriai prisipažino, kad susitikimai šios akcijos metu juos sugraudino ir privertė susimąstyti.

„Niekada nepagalvojau, kad toks trumpas apsilankymas gali suteikti tiek džiaugsmo senyvam žmogui”, – kalbėjo savanoris Martynas.

„Ši akcija Voškonių bendruomenės jaunimui buvo gera patirtis, suteikusi naują požiūrį į aplink gyvenančius skirtingus žmones”, – teigė bendruomenės pirmininkė Raminta Miškinė. Žadėdama tęsti šią gražią akciją ateityje ji pridūrė: „Svarbiausia, kad visi gautų dėmesį, meilę ir būtų laimingi.”

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA