Kas vyksta Kaune paskutinį liepos savaitgalį? (renginių programa) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune paskutinį liepos savaitgalį? (renginių programa)

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Paskutinysis liepos savaitgalis jau čia ir nors vasariški orai dažnai stebina liūtimis, renginių kalendorius liepos 29-31 – toli gražu ne tuščias.

Kauno marių regioninio parko direkcija penktadienį 17 valandą kviečia į neeilinį renginį, kurio metu siūlys pažvelgti į žalias marių akis, t.y. iš arti apžiūrėti reiškinį, vadinamą vandens žydėjimu. Girionių poilsiavietėje bus imami ir tiriami vandens mėginiai ir dumbliai, aiškinama, kurie iš jų kelia pavojų, o kurie – visiškai nekenksmingi.

Kaip ir kiekvieną mėnesį – paskutinį mėnesio penktadienį dviračių entuziastai kviečiami į „Kritinę masę“, prasidėsiančią Miesto sode. „Kritinė masė“ – tai visame pasaulyje vykstanti akcija, kurios metu žmonės su dviračiais ar savaeigiu transportu masiškai plūsta į gatves.

19 valandą Dainų slėnyje rinksis „Pokemon GO“ žaidėjai. Organizatoriai žada tikras masiškas pokemonų gaudynes, įdomų maršrutą ir dūzges. „Pokemon GO“ – visai neseniai pasaulį sužavėjęs žaidimas, prieinamas visiems Android ir iPhone vartotojams.

Šeštadienį visą dieną Rotušės aikštėje visi, besidomintys architektūra, bus kviečiami susipažinti su „Keliaujančiomis architektūros dirbtuvėmis“ (KAD), dalyvauti diskusijose, įsitraukti į dirbtuvėles. KAD – tai projektas, kurio metu architektų, menininkų, tyrėjų ir savanorių komandos aplanko mažuosius Lietuvos miestelius ir sutvarko ten pasirinktą viešąją miestelio erdvę.

Taip pat šeštadienį, nuo 11 valandos vyks dviračių žygis aplink Kauną. Pradžia – Trijų Mergelių tiltas, nuo kurio dalyviai pajudės Panemunės šilu link antrojo susitikimo taško prie Muzikinio teatro. Toliau maršrutas drieksis pro Santakos parką, Jonavos gatvę ir kt. vietas, o žygis užsibaigs Kauno rotušėje. Visas maršruto ilgis – 50-60 kilometrų.

Kaip ir visą šią vasarą, kauniečių, šį šeštadienį atvykusių prie Lampėdžio ežero, laukia pramogos. Nuo 12 valandos pakrantėje skambės muzika, o 15:30 prasidės žygis „Aplink Lampėdį“, po kurio seks šokiai su Lindy Hop Social Dance šokėjais bei koncertas, kuriame skambės Gretos Jorudaitės muzika.

VšĮ „Nemuno žiedas“ kviečia visus šonaslydžio (drift) mėgėjus rinktis trasoje. Šeštadienį 12-18 valandą čia bus „svilinamos padangos“ ir, žinoma, grožimasi slystančių automobilių vaizdais.

Lietuvos aviacijos muziejus kviečia kauniečius ir miesto svečius prisiminti S. Dariaus ir S. Girėno skrydį per Atlantą. Čia 14 valandą prasidės renginys „Didysis skrydis“, kurio metu gros ispaniškas gitarų duetas ir skambės ispaniškos, braziliškos ir argentinietiškos liaudies melodijos, bus pristatoma paroda „Paminklai Dariui ir Girėnui“, rodomas R. Sabulio filmas „Lituanicos paslaptis“.

O kad netikėtos orų permainos nesugadintų nuotaikos, tikslią orų prognozę galite pasitikrinti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA