Tailandietiškos virtuvės ambasadoriai Kaune plečia įtakos teritoriją | Kas vyksta Kaune

Tailandietiškos virtuvės ambasadoriai Kaune plečia įtakos teritoriją

R.Tenio nuotr.

Apsilankęs „Phun Kee Duck“, nedidelėje, bet labai jaukioje tailandietiško maisto išsinešimui vietoje Savanorių prospekte, gali iškart pajusti, kad kažkas čia šiek tiek kitaip, nei mums įprasta. Ją įkūrė du iš užsienio namo sugrįžę jauni vyrai, panorę savo šalyje pasidalyti svetur įgyta gerąja patirtimi ir žiniomis.

Čia ateinama pasiimti iš anksto telefonu ar per foodout.lt portalo platformą užsisakyto Tailando virtuvės maisto, o vietoje prisėsti gali gal kokie devyni žmonės. Tačiau maistas – įspūdingas.

Kaune kuria maisto išsinešimui madą

Dar gan egzotiškas Kaune, šviežutėlis, mat gaminamas prieš pat patiekiant ir labai skanus. Taip pasirodys ne tik egzotikos mylėtojams, bet ir tradicinės europietiškos virtuvės gerbėjui. Mat Tailando virtuvė šiek tiek primena kinų, tačiau yra sveikesnė ir turtingesnė. Mėsa, jūros gėrybės, daržovės ir makaronai arba ryžiai gaminami panašiai, tačiau beveik nenaudojama krakmolo, o padažai komponuojami iš įvairesnių komponentų ir skonių.

Phun Kee Duck yra tipinė vakaruose vieta, kur ateina žmonės maisto išsinešimui į ofisus, gamtą, vakare – į namus.

Taip pat norintieji surengti netradicinį vakarėlį draugams. Kaune tokių vietų vos kelios, o kauniečiams gerokai trūksta tokios maisto vartojimo kultūros. Vis dar galvojama, kad maistas išsinešimui nėra pakankamai kokybiškas, nors čia yra atvirkščiai. Tiesiog tokių vietų įkūrėjai investuoja ne į patalpas ir interjerą, kaip dažnai būna Lietuvoje, o į maisto kokybę ir su tuo susijusias būtinas investicijas – gerą virtuvės įrangą, profesionalius virtuvės darbuotojus ir kokybiškus produktus, iš kurių maistas ruošiamas.

„Mūsų sumanymas buvo gaminti restorano lygio maistą, bet neinvestuoti į patalpas, baldus, interjerą. Ketverius metus dirbau padavėju įvairiuose restoranuose Osle, tai prisižiūrėjau visokiausių koncepcijų. O galiausiai nusprendžiau kurti tai, kas pačiam labai patiko gyvenant užsienyje, nes laisvadieniais būtent tokio tipo vietoje mėgdavau pavalgyti – būdavau pernelyg pavargęs, kad gaminčiau pats“, – verslo sukūrimo istoriją pasakoja „Phun Kee Duck“ bendrasavininkas Paulius Žekonis.

Autentiški ir pačių kurti receptai

Prie Pauliaus sumanymo atsidaryti maitinimo įstaigą prisidėjo taip pat iš užsienio sugrįžęs virtuvės šefas Gediminas Ciūnys, kuris ir sudarė pirmojo tailandietiško restorano Kaune meniu. Antrus metus gyvuojanti ir jau populiarumą pelniusi maisto išsinešimui vieta vasaros pradžioje atnaujino ir meniu – iš klientų pamėgtų patiekalų liko firminis makaronų su vištiena ir riešutų padažu patiekalas bei tradicinė „Phad Thai“, be kurios neapsieina nei viena tailandietiško maisto vieta. Mėgstantiems aštrų maistą rekomenduoti galima būtų jūros gėrybių sriubą su karališkosiomis krevetėmis ir čili. O jei kažką itin mėgote senąjame meniu, ko dabar nebeliko, teks važiuoti į Vilnių. Pirma kauniečių išragautas meniu šiuo metu gaminamas Vilniuje, Pylimo gatvėje pavasarį duris atvėrusioje antrojoje „Phun Kee Duck“.

Kaune ir Vilniuje gaminamų patiekalų gamybą ir skonį asmeniškai prižiūrintis G. Ciūnys į Lietuvą iš Kanados grįžo pabaigęs prestižinę virėjų mokyklą „Le Cordon Bleu“. Pamatę jį ne jo stichijoje – virtuvėje – vargu, ar atspėtumėte, ką jis gyvenime veikia, na, nebent pažintumėte iš TV laidos „Lietuvos superšefas“.

„Išmanau apie maistą tiek, kad galėčiau pasirinkti gaminti bet kurios pasaulio virtuvės patiekalus. Tačiau norėjosi gaminti tai, ko Kaune dar nebuvo. Kadangi mano kursiokai yra iš viso pasaulio, sudarydamas meniu kauniečiams, konsultavausi ir su jais. Receptų autentika išlaikyta, o paskui, žinoma, prasideda mūsų „tvistas“, – šypteli Gediminas.

Verslo partneriai džiaugiasi, kad daugybė jų svečių – tik taip čia vadinami klientai – kurie keliavo po Tailandą ir ten ragavo vietinio maisto, pripažįsta, kad „Phun Kee Duck“ nenusileidžia kokybe, o kartais skoniu ir lenkia jų parsivežtus įspūdžius.

„Dirbdamas užsienyje, visam laikui išmokau, kad tavo svečias turi gauti tai, ko nori. Mūsų meniu nedidelis, devyni patiekalai, kiekvieną dieną gaminame dienos patiekalą, kuris vienas savaitės dienas būna su ryžiais, kitas – su makaronais. Tai pagrindas, kuris derinamas prie svečio norų – gal žmogus nori aštresnio ar švelnesnio, o gal jis vegetaras ar veganas, tuomet kai kuriuos produktus reikės keisti. Svarbu, bendrauti su savo svečiais ir sužinoti, ko jie nori, kas jiems skanu ir pagaminti taip, kaip pageidauja“, – vardyja geram restoranui privalomus principus Paulius.

Naudinga informacija

Porcijos čia gana didelės: vieno pagrindinio patiekalo, kuris kainuoja 5 eurus, pakanka ir gerokai išalkusiam. Gurmanui, kuris vietoje vištienos panorės antienos, teks susimokėti kiek brangiau – 6,7 euro. Tradicinė „Phad Thai“ kainuos 6 eurus.

Phun Kee Duck Facebook bendruomenės puslapyje galima sekti dienos pietų meniu už 3,90 euro ir visokius kitus gerus pasiūlymus.

Moksleiviams, studentams ir dėstytojams, turintiems ISIC pažymėjimą, bus pritaikyta 15 proc. nuolaida.

Darbo laikas darbo dienomis 11-22 val., šeštadieniais – 12-22 val., o sekmadieniais – 12-21 val.

Užsisakyti maisto telefonais 8 612 57400 (Kaunas, Savanorių pr. 129 ) ir 8 610 048108 (Vilnius, Pylimo 49).

Užsisakius maistą per Foodout.lt – gabens teikiantys transporto paslaugas pagal savo įkainius.

Išsamų „Phun Kee Duck“ meniu bei patiekalų sudėtis rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA