Turistus Kaune pasitinka apdergti žymių žmonių monumentai | Kas vyksta Kaune

Turistus Kaune pasitinka apdergti žymių žmonių monumentai

R. Tenio nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune” redakciją atėjo laiškas, kuriame kaunietis teiraujasi, kodėl Vytauto Didžiojo karo muziejaus alėjoje esantys garbių asmenų biustai jau kelias savaites jie stovi pažymėti paukščių ir nenuvalyti.

[galerija kiek=”8″]

Tarp jų ir tautos patriarchas Jonas Basanavičius, didis poetas Maironis (Jonas Mačiulis), Lietuvos fenomeno – „Knygnešio” skulptūra bei kiti.

Klausimą perdavėme Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjui Aloyzui Pakalniškiui. Jis teigė, kad Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelio teritorija valoma kasdien, tačiau portalo „Kas vyksta Kaune” skaitytojų užfiksuotose nuotraukose galima pastebėti, kad monumentai nebuvo plauti mažiausiai dvi savaites.

„Jame esantys paminklai valomi pagal poreikį, atsižvelgiant į jų užterštumą. Beje, paukščiai yra dažniausi jų teršėjai. UAB „Kauno švara“ darbuotojai reguliariai valo  paminklus, esant poreikiui paminklai plaunami vandeniu, atsižvelgiant į jų užterštumą”, – sakė A. Pakalniškis.

Specialisto teigimu, tai nuolatinė problema, nes sodelio teritorijoje augančiuose medžiuose betupintys paukščiai, nuolat dergia paminklus, grindinį ir jų žymių išvengti neįmanoma.

Su paukščių paliekamų pėdsakų problema susiduria ir kiti Europos didmiesčiai, pasižymintys žaliaisiais plotais miesto centre.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA