Į šiaudų smulkintuvą įkritęs berniukas padėkojo iš mirties jį ištraukusiems Kauno medikams | Kas vyksta Kaune

Į šiaudų smulkintuvą įkritęs berniukas padėkojo iš mirties jį ištraukusiems Kauno medikams

delfi.lt 2016/07/25 11:06
Delfi.lt nuotr.

Vaikinas vienuolika dienų gydytas Vaikų intensyviosios terapijos skyriuje. Būklei stabilizavusis, perkeltas į Plastinės chirurgijos ir nudegimų skyrių.

Po beveik 7 savaites trukusio gydymo septyniolikmetis išvyksta reabilitacijai. Ta proga jis padėkojo gyvybę išgelbėjusiems medikams: Kauno klinikų vaikų chirurgui docentui Artūrui Kildai, anesteziologei-reanimatologei dr. Laimai Juozapavičienei, vaikų intensyviosios terapijos gydytojui Algirdui Dagiui, ortopedui traumatologui Audriui Pribuišiui, plastinės chirurgijos gydytojai dr. Loretai Pilipaitytei, slaugytojoms, kineziterapeutams ir visiems kitiems specialistams, kurių dėka jis vėl atsistojo ant kojų.

„Tiesiai iš greitosios automobilio vaikinas pervežtas į reanimaciją, tiesiai į operacinę, su daugybiniais sužalojimais visame kūne. Sužalojo šieno smulkintuvas, o pagrindiniai sužalojimai – didžiuliai audinių defektai. Nebuvo dalies krūtinės ląstos, juosmens srities, abiejų rankų pirštų, plėštinės žaizdos šlaunyse, rankose. Sunkiausias sužeidimas, kad nebuvo dalies apatinės krūtinės ląstos“, – tuo metu kalbėjo vaikų chirurgas Artūras Kilda.

„Pacientas pats yra valingas, norintis sveikti, todėl jam neblogai sekėsi sveikti. Kol kas dar ranka yra imobilizuota. Papildomai reikėjo trijų operacijų, po kurio laiko dar stebėsime pacientą ir matysim ar reikės dar kokių operacijų. Kaip bebūtų, rugsėjo pirmąją į mokyklą jis galės eito ir galės gyventi pilnavertį gyvenimą“, – sakė dr. Loreta Pilipaitytė. „Jaučiuosi gerai, nieko neskauda. Kai pabudau iš dirbtinės komos, porą dienų dar nelabai suvokiau, kas nutiko. Tą dieną, kai įvyko nelaimė, atsimenu miglotai. Pamenu kaip mane vežė į klinikas. Įvyko kaip įvyko, ne ten nuėjau kur turėjau eiti, iš smalsumo. Noriu jau namo, draugai ateidavo aplankyti palaikydavo“, – kalbėjo išgyvenęs berniukas.

Pirma savaitė buvo labai sunki, dabar labai džiaugiuosi, dėkoju gydytojams, kad išgelbėjo mano vaiką. Buvo visokių minčių, labai padėjo kaimynai, palaikė. Apie nelaimę man pranešė tos dienos vakare. Tada buvo baisu, bet dabar viskas puiku“, – braukdama ašaras kalbėjo Edgaro mama. DELFI primena, kad vaikinas iš Boniškių kaimo (Kauno r.) į klinikas atvežtas apie 18 val. birželio 8 dieną. Jis buvo sąmoningas, sugebėjo pasakyti, kad nežmoniškai skauda. Kauno medikai neslepia, kad tai sunkiai sužaloto paciento dar neteko vaduoti iš mirties gniaužtų. Medikai sako, kad tokius sužeidimus galima patirti tik karo zonoje.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA