Nelegalia veikla užsiimantis ekstremalas: kiekvieno baimės išraiška priklauso nuo jų pačių | Kas vyksta Kaune

Nelegalia veikla užsiimantis ekstremalas: kiekvieno baimės išraiška priklauso nuo jų pačių

Portalas „Kas vyksta Kaune“ pristato išskirtinį interviu su vaikinu, kuriam jau tikriausiai teko pabuvoti ant visų miesto centre ir senamiestyje esančių pastatų stogų. Dėka ekstremalių ir neretai nelegalių veiksmų jaunuoliui ne kartą teko bėgti nuo jį besivejančių žmonių, nusibrozdinti kelius ar net reaguoti, kai į jį nukreipė šaunamąjį ginklą.

Jau senokai užsiimi parkūru, ar daug žinai žmonių Kaune, kurie tuo užsiima?

Lygiai tuo kuo aš – ne. Kai buvau jaunesnis ieškojau bendraminčių, bet neradęs pradėjau laipioti ir filmuoti užsiėmimus vienas, o ta maža grupelė, kurią pažįstu dabar, pati mane susirado.

Ar sportuoji papildomai? Juk parkūrui reikia nemažos rankų ir viršutinės kūno dalies jėgos? Kiek prisitraukimų padarai?

Net neskaičiavau (juokiasi). Iš tikrųjų nesportuoju papildomai. Pagrindinis sportas – tai, kas matoma visuose video, rankų stiprumas atsiranda iš ten.

Šioje (antroje) savo vaizdo įrašo dalyje teko pabuvoti ir ant SEB banko stogo, ar ten tikrai taip menkai apsaugota?

Ne, apsauga toje vietoje išties nebloga. Kameros, ir visa kita, kas būtina, tačiau montuojant video visą tą tenka iškirpti. Jei norite žaisti vagis, pro stogą nepateksite į vidų – ant langų grotos ir beveik visur ant stogų, toje vietoje, yra kameros. Žinau, kad nepastebėtas nelikau.

O kaip reaguoja žmonės? Jie vis tiek mato kaip laipioji namų stogais ar važinėji ant troleibusų stogų?

Žmonės bijo arba jaučiasi nesaugiai. Kiekvieno baimės išraiška priklauso nuo jų pačių charakterio: vieni pastebėję reaguoja pasyviai ir tiesiog stabtelėdami seka akimis, o kiti reaguoja aktyviai. Iš pastarųjų galima susilaukti visko. Paskutinį kartą važiuodamas troleibuso galu (be kameros, tiesiog reikėjo nusigauti į kitą miesto pusę ir neturėjau bilietėliui), automobilis ,važiuojantis iš galo, pradėjo pypsinti.

(Tai, red. Past) Dažnai pasitaiko, bet šį kartą ten buvo apsaugos automobilis su įjungtais švyturėliais. Greitai pasukus galvą pasirodė, jog ten policija, todėl supratau, jog teks bėgti. Troleibusui sustojus prie šviesoforo aš nušokau ir pradėjau bėgti, tik tada supratau, kad ten stovėjo apsauga. Veiksmas vyko senamiestyje, tad truputį pristabdžiau, užsukau į šalutinę gatvelę ir net nepastebėjau, kaip į mane iš nugaros dideliu greičiu lėkė nepažįstama mašina, kuri aplenkė ir užkirto kelią. Dar spėjau išgirsti ant galinės sėdynės sėdinčius vaikinus, kurie kažką man šaukė. Galiausiai iš automobilio iššoko du 30-40 metų vyriškiai, kurie greitai pradėjo vytis, tad teko sprukti pro žmones.

O dažnai tenka šitaip pabėgioti?

Būnu atsargus, nedarau žalos aplinkai ir gražiai kalbu su tais, kurie rėkia ar negrubiai sustabdo todėl – ne. Tačiau prisimenu vieną iš pirmųjų kartų lipant Laisvės alėjos stogais, kuomet žmogus grasino ir ginklu. Buvome dviese su draugu ir jau lipome į apačią, kai netyčia pastebėjau, kad po kopėčiomis stovi žmogus ir žiūri į mus. Aš jam sakau „Laba diena“, o jis šaltu veidu spoksodamas išsitraukė juodą revolverį, nutaikė į mus ir sako „Lipk į apačią greitai!“.

Aš ne tiek išsigaudau, kiek buvau šokiruotas, nes dar niekas nėra taip rimtai reagavęs į laipiojimą todėl ir sakau juokais „Nelipsiu, tu gi turi ginklą“. Ir taip bekalbant iš už kampo išlindo dar 6 vyrukai, berods jis ten visą kiemą susikvietė, ir visi pradėjo šūkaut „Lipk į apačią, gausi į galvą!“ ir t.t. Šie žodžiai didelės motyvacijos lipt į apačią nesukėlė, todėl greit patapšnojau draugui per petį ir sakau „Lipam į viršų, tegul vejasi“. Pradėjus lipti ir girdėjosi, kaip apačioje spaudo revolverio gaiduką. Nežinojau, ar vyriškis turėjo kulką ginklo būgne, bet labai nesmagu lipti kopėčiomis į viršų su paranoja, kad tuoj skaudės užpakalį.

[susije_video kurie=””]

Toks ekstremalus laisvalaikio praleidimo būdas neapsieina be traumų. Kas baisiausia, ką teko patirti?

Kartą buvau susiskaldęs kulnus ir negalėjau paeiti gan ilgą laiką. (Tada, red.past.) Įdomi situacija Palangoje privertė peršokti tarpą tarp stogų iš trečio aukšto į pirmą ir kažkodėl galvojau, kad nesusižalosiu – žinai, kaip būna per filmus. Bet nemokėjau nusileisti, o ir buvo truputį per aukštai. Turėjau iššliaužti iš pastato, nes ten buvo toks apleistas namas… Buvau tiesiog neužtektinai patyręs. Paskutiniu metu rimtesnių sužeidimų nebuvo.

Ar turi kažkokių ateities planų susietų su dabartine tavo veikla?

O, tikrai ne. Tai nėra taip rimta, o aš nebandau kažko įrodyti ar maištauti. Laipiojimas yra vienas iš mano laisvalaikio praleidimo būdų.

Turi mėgiamiausią Kauno miesto vietą?

Centre ar Laisvėj ant stogų fainiau už daugelį vietų, tačiau neturiu pačios mėgstamiausios. Kur lipu, kol kažkas neigiama neįvyksta, ten smagu.

Pagal tai, kiek tau teko nuveikti, jau tikriausiai žinai, iš kur geriausiai matosi naujametiniai fejerverkai?

Šiuos metus teko sutikti Kaune, Ryšių perdavimo bokšte prie Kauno sporto halės. Ten kokie geri 100 metrų virš žemės. Nuostabus vaizdas, tiesa, žiemą įsilipti ten šaltoka.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija primena, jog tokia veikla yra nelegali bei pavojinga gyvybei, todėl asmenys gali sulaukti skaudžių pasekmių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA