Nuo pirmadienio – nauji išbandymai vairuotojams ir pėstiesiems Savanorių prospekte | Kas vyksta Kaune

Nuo pirmadienio – nauji išbandymai vairuotojams ir pėstiesiems Savanorių prospekte

Kas vyksta Kaune nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau skelbė, kad ateinantį pirmadienį judriausioje Kauno gatvėje – Savanorių prospekte prasideda daugiau nei tris mėnesius truksiantys vamzdynų trasos remonto darbai, dėl kurių vairuotojams ir pėstiesiems teks keisti savo įpročius. Prasidėjus darbams, Savanorių prospekte numatomi nuolatinės spūstys, o kas blogiausia, darbai nebus baigti iki rugsėjo, kuomet į Kauną sugrįš moksleivių ir studentų bendruomenė.

Bendrovė „Kauno energija“ informavo, jog nuo liepos 25 dienos pradedami vykdyti vamzdynų trasos, einančios po Savanorių prospektu, modernizavimo darbai. Jų metu bus keičiama vamzdynų trasa, einanti Savanorių prospektu nuo K.Petrausko iki J.Žemgulio gatvių. Vykstant darbams, bus uždaryta viena eismo juosta Savanorių prospekte, vykstantiems nuo miesto centro. Keblumų taip pat patirs ir pėstieji, kurie minėtoje kelio atkarpoje turės rinktis kitoje gatvės pusėje esantį šaligatvį.

Kauniečiai pastebi, kad minėti darbai galėjo prasidėti ir anksčiau, o „Kauno energija“ galėjo pasimokyti iš praėjusiais metais vykdytos vamzdynų rekonstrukcijos situacijos A.Baranausko gatvėje, kuomet darbai prasidėjo rudens pradžioje ir tai sukėlė daug nepatogumų į miestą po vasaros grįžusiems kauniečiams.

Pabaigus vamzdyno rekonstrukcijos darbus, bus atstatyta prospekto ir šaligatvių danga, sudėti bordiūrai, atsodinti medžiai bei bendrai sutvarkytas gerbūvis. Planuojama, kad visi darbai bus baigti ir eismas atnaujintas iki š. m. lapkričio 1 d. Darbai bus vykdomi AB „Kauno energija“ lėšomis.

Vamzdyną po Savanorių prospektu siekiama atnaujinti, kol neprasidėjo kompleksiniai paties prospekto atnaujinimo darbai, kuriuos planuoja miesto savivaldybė. Po šios rekonstrukcijos jokie kasimo darbai prospekte nebūtų galimi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA