Žiauriais nusikaltimais kaltinamų „agurkinių” pergalė teisme: paleisti už užstatą | Kas vyksta Kaune

Žiauriais nusikaltimais kaltinamų „agurkinių” pergalė teisme: paleisti už užstatą

DELFI nuotr.

Klaipėdos apygardos teismas penktadienį itin pradžiugino nusikalstamos „agurkinių” grupuotės narius. Visiškai netikėtai priimtas sprendimas juos paleisti už užstatą. Prokuratūra svarsto galimybę skųsti teismo sprendimą, nors nelaisvėje įtariamieji jau prabuvo daugiau kaip 3 metus.

Saulius Velečka, Norbertas Tučkus, Audrius Petkauskas ir Tadas Petrošius už tai, kad būtų paleisti, sumokėjo po 30 tūkst. eurų piniginius užstatus, iš jų paimti dokumentai, kad negalėtų išvykti iš šalies. Pusę metų paleisti „agurkiniai” turės dėvėti elektroninius stebėjimo prietaisus ir negalės išeiti iš namų, išskyrus į teismo posėdžius.

Šiuo metu teisme sprendžiamas trylikos „agurkinių“ gaujos narių likimas. Keturi vadeivos iki paskutinio teismo nuosprendžio laukė už grotų, tačiau dabar galės prisiminti, ką reiškia laisvė.

„Be abejonės nustebome. Būtent kalbant apie šią nusikalstamą grupę. Dėl jos atlikome ilgalaikį ir sudėtingą tyrimą. Sudėtingas tyrimas dėl to, kad buvo pavojingos nusikalstamos veikos, pavojingi asmenys, kurie organizavo šias nusikalstamas veikas ir jas vykdė. Mūsų manymu jie buvo ir yra pavojingi visuomenei.“ – LNK žiniomis komentavo Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis.

„Agurkiniai“ sulaikyti 2013-ųjų sausį. Teismas nusprendė, jog tokį ilgą laiką laikant asmenį suėmime, tolesnis pačios griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo – termino tęsimas gali būti vertinamas kaip Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos nuostatų, numatančių teisę į bylos nagrinėjimą per įmanomai trumpiausią laiką bei teisę būti paleistam proceso metu, pažeidimas.

„Agurkinių“ gaujos nusikaltimų spektras, kuriuos bando įrodyti prokurorai, platus ir žiaurus. Kriminalinės policijos atstovas teigia, kad kaltinamų asmenų veiklos – itin sunkios. Tai ir nužudymo organizavimas, ir psichotropinių medžiagų platinimo stambiu mastu, prievartavimo, pagrobimo.

Pareigūnai nerimauja, kad teismo paskirtų priemonių gali nepakakti ir sunkiais nusikaltimais kaltinami „agurkiniai” gali pabėgti ar bauginti kitus bylos dalyvius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA