Neapolietiškos picos jau ir Kaune | Kas vyksta Kaune

Neapolietiškos picos jau ir Kaune

Organizatorių nuotr.

Gardžiai kvepianti, traški ir drauge sultinga tikra itališka pica jau spėjo išgarsinti nedidelę, bet stilingą piceriją, įsikūrusią Karaliaus Mindaugo prospekte naujame Karaliaus Mindaugo apartamentų rajone.

„Bless pizza“ savo klientams siūlo paragauti pagal neapolietišką tradiciją gaminamų brandintos tešlos picų, kurios kepamos profesionalioje itališkoje aplink savo ašį besisukančioje krosnyje ant natūralaus akmens. Ugnies dėka temperatūra pakyla iki 500-ų laipsnių temperatūros ir visada išlaikoma vienoda, todėl pica iškepa tolygiai ir pasižymi delikačiu traškesiu.

Dalis produktų – tiesiai iš Italijos

„Jei tikram italui užrištume akis ir duotume įvertinti Italijoje keptos ir mūsų picerijoje Kaune gamintos neapolietiškos picos – garantuoju, kad jis neatskirtų, kuri pica, kur gaminta. Savo klientams siūlome tikrą itališką skonį ir tuo didžiuojamės“, – sako picerijos vadovas Julianas Tkačiovas.

Pasiekti itališkos picos kokybės pavyksta, nes griežtai laikomasi nuostatos naudoti tik kokybiškus produktus, o dalis jų į picerijos Kaune virtuvę atkeliauja tiesiai iš Italijos. Picos pado tešlos gamybai naudojami aukščiausios kokybės itališki miltai, picos ingridientams – Italijoje vytinta mėsa, šviežias mocarelos sūris.

Picerijos asortimente galite rasti 15 –kos pavadinimų picų, kurios tikrai įtiks tiek tradicinės picos mėgėjams, tiek gurmanams, pavyzdžiui, picos su natūraliais ikrais, baravykais, lašiša. Yra ir picų vegetarams bei veganams. Visos picos gausiai skaninamos rukola, špinatais, vyšniniais pomidoriukais.

Pasak picos kepėjų, gardžiausia pica būna tik ką iškepta, todėl geriausia būtų ją valgyti vietoje, tačiau galima užsisakyti ir išsinešimui.

Autentiškas gamybos procesas

Picerijos virtuvės šefas pasakoja, kad visos picos nuo pradžios iki galo gaminamos rankomis, mašinų nenaudojama, laikomasi italų tradicijos picos pado tešlą gaminti rankomis. Čia galioja įsitikinimas, kad picos tešla, „perleista“ per gamybinę mašiną, yra „nužudyta“.

Pasak picos kepėjų, jų išskirtinumas ir tai, kad picos tešla yra brandinama. „Dažnai žmonės skundžiasi, kad suvalgius picos, jiems streikuoja skrandis. Tai yra būtent dėl to, kad kiti neleidžia picos tešlai susigulėti, kitaip tariant – subręsti“, – sako J. Tkačiovas.

„Laikomės požiūrio – geriau jau mažiau uždirbsime, bet žmogui pateiksime aukščiausios kokybės produktą, o svarbiausia – vertingą, o ne žalingą sveikatai“, – pasakoja J. Tkačiovas.

Virtuvės šefas tikina, kad maistas gaminamas ne tik pagal autentiškas Neapolio tradicijas, bet ir su meile, todėl kartą paragavę „Bless pizzos“ tampa nuolatiniais klientais.

Spėjo suburti nuolatinių klientų ratą

Picerijoje sutiktas klientas Rolandas M. teigė, kad čia picą valgo kasdien nuo pat atidarymo. „Ji geriausia Kaune, skani ir kokybiška. Skaniausia man – baravykų, tokios Lietuvoje dar neteko valgyti. Taip pat patinka picos su plėšyta mėsa ir priedais”, – pasakojo Rolandas. Kartu į piceriją mielai važiuoja ir jo sūnus.

„Mūsų klientas toks, kuris gerbia savo sveikatą ir myli save”, – sakė įstaigos vadovas.

Picerija „Bless pizza” įsikūrusi Kaune, Karaliaus Mindaugo pr. 64-47, tel. 8 675 58828. Daugiau informacijos rasite picerijos Facebook profilyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA