Organizuojant pokemonų gaudynes mieste, reikalingas leidimas? | Kas vyksta Kaune

Organizuojant pokemonų gaudynes mieste, reikalingas leidimas?

R. Tenio nuotr.

Kaune sparčiai plintant pokemonų gaudymo manijai, susidomėta, ar šiems masiniams susibūrimams nereikia specialaus leidimo, nes pagal susirinkimų įstatymą – renginiams, kur dalyvauja 10 ir daugiau žmonių – reikia gauti specialų leidimą Renginių komisijoje.

Pastarosiomis dienomis daugėjant viešų pokemonų gaudymo renginių, į miesto erdves susirenka ir 50-100 žmonių, vedinų vieno tikslo. Štai, trečiadienį dieną prie V. Putvinskio gatvėje esančio skverelio buvo galima sutikti apie 20, o prieš vidurnaktį žaidėjų šioje vietoje buvo jau per 50.

Kauno miesto savivaldybės renginių organizavimo Kauno viešosiose vietose komisijos atstovas teigė, kad specialaus sukurto leidimo pokemonų gaudytojams šiuo metu nėra, tačiau rengiant viešą, masinį jų gaudymą, reikia gauti specialų pažymėjimą, leidžiantį organizuoti masinį susibūrimą. Patartina į Renginių komisiją kreiptis prieš savaitę, vėliausiai – bent prieš porą dienų.

Kauno miesto savivaldybės Renginių komisijos pirmininkas Administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas teigė, kad masinės pokemonų gaudynės dar naujas, besiformuojantis reiškinys, tad ir specialių leidimų kurti dar nėra poreikio, tačiau pastebėta, kad organizatoriai turi jausti atsakomybę už dalyvius.

„Renginio metu gali kilti klausimų dėl žmonių saugumo, organizacinių dalykų, tad pažymėjimą gauti – būtina. Apie renginį yra informuojama policija, Viešosios tvarkos skyrius, kitos tarnybos. Esmė – saugumas, juk būna dalyviai užsižiopso: užšoka ant automobilio, dviratininko, tad organizatoriams tenka atsakomybė už tokius renginius, o dalyviai turi būti įspėjami būti budrūs ir laikytis saugumo”, – sakė S. Šliažas.

Renginių komisijos atstovas atskleidė, kad Kaune iki šiol tokio leidimo paprašė tik vieni pokemonų gaudymo organizatoriai – įmonė „AnimeWeekend.lt”, jie masinį renginį, kuriame laukiama apie poros šimtų dalyvių, rengs ateinantį šeštadienį. Toks pažymėjimas renginiui išduodamas nemokamai.

„Kol kas specialių leidimų šiems renginiams nėra reikalaujama, rekomenduojama išsiimti pažymėjimą. Leidimų kūrimą galėtų paskatinti precedentas, tarkim atvejis, kai begaudant pokemoną buvo susižalota. Panašių įvykių Kaune – neužfiksuota”, – sakė specialistas.

Jis teigė, kad nuo specialių leidimų ir pažymėjimų atleidžiami atsitiktinai į viešas vietas suplūdę gyventojai, nes tokie sambūriai – neplanuoti.

Kauno apskrities VPK atstovė Odeta Tumelytė tikino, kad policijoje iki šiol nėra gauta nusiskundimų dėl šio jaunimo pamėgto žaidimo: „Kauno apskrities policija nėra gavusi pranešimų, susijusių su pokemonais”, – sakė O. Tumelytė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA